Buna ziua
Avem urmatoarea situatie.
Suntem doi frati care nu ne intelegem deloc ,dupa moartea mamei si a tatalui a ramas apartamentul, care s-a facut succesiune si s-a impartit la doi.Eu am vrut sa ii cumpar cota lui de apartament dar nu a fost de acord.Mentionez ca avem amandoi casa deci nu se pune problema ca ,nu avem unde sa locuim.
Ce se poate face in acest caz ?
Ce solutii ar fi ?
Multumesc
Solutia e relativ simpla ,avocat proces.in instanța aavând ca obiect iesire din indiviziune.Solicitati atribuirea imobilului si plata unei sulte
către frate.
Buna ziua
Am uitat sa mentionez , ca el ar vrea sa cumpere partea mea ( mai mult din madrie), el a fost mai mult plecat, eu am avut grija de parinti.
Daca eu deschid proces cu cele ce m-ati zis mai sus, el mai poate sa deschida?
Multumesc
Dacă dvs formulăti acțiunea el poate solicită la rândul lui ca imobilului sa i fie atribuit cu obligația sa va despsagubeasca,urmând ca instanta ss hotărască. Dacă ambele părți solicită atribuirea instanța are ca si criterii de ex cine a locuit acolo,dacă a investit ceva dacă are sau nu un imobil etc.Speta si soluția costuri e recomandat să le discutați cu un av.
Succesiunea
ContSters96325
Va mai propun un subiect....la care mi am un dubiu....si daca ma puteti ajuta....vas multumi din suflet.
Impreuna cu unchiul meu avem 50-50% dintr-o ... (vezi toată discuția)