avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Incarcare nejustificate consum apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Incarcare nejustificate consum apa

Buna ziua,

Pe data de 05.05.2021 am facut raportarea lunara de citire a contoarelor de apa si , desi eu mi-am notat in caietul personal de citiri un index de 929.6 pentru apa rece de la baie, la transcrierea pe formularul de declarare a citirii am transcris 921.6 fara sa-mi dau seama (eroarea mea) asa cum se poate observa din imaginea atasata. Urmatoarele citiri si raportari au fost corecte.

In luna august cand au fost afisate cheltuielile de intretinere am observat ca pentru luna iunie, am observat ca la mine la apa rece menajera figureaza un consum de 9.80 mc, ceea ce mi s-a parut exegerat.
Am informat asociatia respectiv pe presedinta acesteia, dna. Zidaru Daniela ca este o eroare afisata in consumul de apa si i-am cerut sa se verifice si sa se faca o regularizare in acest sens. Mi s-a cerut o cerere scrisa pt asta si chiar mi s-a sugerat ca am facut raportari absolut nejustificate eventual pentru a pacali consumul de apa si ca asta dovedeste ca eu nu imi notez indexii de consum.

Dupa ceva timp am primit un raspuns de la firma care administreaza blocul, cum ca aceasta inregistrare se datoreaza raportarilor mele.

Desi am incercat sa le explic prin diverse forme, inclusiv furnizarea indexilor inregistrati de mine, inclusiv ca este posibil sa se fi strecurat poate si o greseala din partea mea, sa se reclaculeze consumul pe baza raportarilor anterioare si ulterioare lunii mai-iunie si sa se faca regularizarea de rigoare.

Desi am cerut o copie a raportarilor mele pentru a verifica acest lucru, dupa circa 2 saptamani mi s-a spus ca trebuie sa fac o cerere scrisa pentru copia raportarilor din partea dnei. Zidaru si ca nu intelege la ce imi foloseste acest lucru.
I-am trimis cererea respectiva pe email si dupa 10 zile mi s-a raspuns ca din motive tehnice o sa mai intarzie cu aceasta copie. In final dupa alte circa 2 spatamani am primit raspunsul final pe care il anexez in format jpg, raspuns pe care personal il consider penibil si umilitor pentru mine.

Desi intradevar se pare ca pe data de 05.05.2021 am facut aceea raportare de index de 921.6 datorita cel mai probabil interpretarii eronate a propriului meu scris, nu inteleg de ce trebnuie sa fiu penalizat in acest fel si pe ce baza asociatia poate incasa mai multi bani decat consumul real (pe data de 06.10.2021 am schimbat apometrele cu cele de tip citire-radio, sub amenintarea ca vom fi pusi la pausal toti cei care refuzam acest lucru, si la semnarea procesului-verbal de instalare, au fost mentionati indexii reali de pe apometrele vechi, ceea ce corespunde cu rapoartarile mele).

Nu inteleg pretextele invocate si comportamentul acestei presedinte de asociatie si consider ca este un abuz in acest sens.
De altfel dansa spune ca raportarile mele sunt exagerat de mici si ca un consum mediu minim zilnic este de 50 litri de apa rece nerealizand ca conform raportarilor mele consumul meu mediu zilnic se situeaza intre 70 si 85 de litri de apa.
In finalul raspunsului mentioneaza ca nu accepta nici-un rapel suplimentar si ca asociatia nu trebuie sa regleze o problema de raportatre din vina mea.

Va rog sa ma ajutati in reglarea acestei situatii.

Va multumesc, cu stima,
Stelian Sandru

Ultima modificare: Luni, 15 Noiembrie 2021
Stelus22, utilizator
Cel mai recent răspuns: Stelus22 , utilizator 12:17, 19 Noiembrie 2021
V-a trecut la plata si diferenta nedeclarata corect in mai. 8 mc de atunci plus 1.8 consumul dvs lunar...9.8
Da, dar din raportarile ulterioare se vede c-a fost o eroare de raportare , si nu s-a mai calculat in minus si nici nu se vrea regularizarea, deci eu raman cu 8 mc de apa platiti dar neconsumati.
1-Rugam respectati regulamentul forumului,nu utilizati nume si prenume
2-Solicitati oficial presedintelui de aociatie sa dispuna masurile necesare actualizarii indexului consum lunar
Scuze pt. punctul 1.
Referitor la pct.2, am facut deja o solicitare in acest sens iar raspunsul primit a fost , citez, "Cum noi am tinut cont doar de comunicarile dumneavoastra, nu putem ca, din greseala dumneavoastra, sa facem noi o recalculare ca si cand ne-ati fi comunicat cu totul alti indecsi.
Facem mentiunea ca, orice alta adresa cu acelasi subiect, se va clasa, intrucat vi s-a raspuns, inclusiv prin aceasta adresa, in mod complet, la toate cele sesizate"

O sa fac o noua solicitare oficiala dar in cazul unui refuz pot actiona in justitie?
Dvs dati citirea corecta a indexului. Daca asa ati facut in fiecare luna, s-a reglat. Nu dati metri cubi consumati...dati indexul.

Alte discuții în legătură

Administratorul reproseaza consum mic de apa hadelina hadelina Buna seara, problema mea este lagata de administratorul blocului care imi reproseaza ca am consum prea mic de apa, mentionez ca locuim 2 persoane in ... (vezi toată discuția)
Pausal robert_dtb robert_dtb stiu ca s-a mai discutat dar as avea nevoie de cateva lamuriri; pe scurt, am fost trecut la \"pausal\" deoarece nu am mai dat citirea la apometre (recunosc, ... (vezi toată discuția)
Regularizare index apometre clau11and clau11and Deoarece nu am transmis citirea apometrelor, suma de plata a fost calculata la 5 mc apa rece si 5 mc apa calda. Am solicitat asociatiei de proprietary sa ... (vezi toată discuția)