avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Sunt din Bucuresti, am imprumutat 10.000 eur in sept. 2008 unei pers. fizice din jud Calarasi. Am incheiat la notariat un contract de imprumut fara dobanda urmand a fi restituiti in trei luni.
Taoate aceste demersuri au fost facute deoarece urma sa cumparam un teren cu o casa la tara iar persoana in cauza nu avea succesiunea facuta. In contract nu se stipuleaza acest lucru.
Persoana respectiva a facut succesiunea dar nu si cadastrul si tot ne amana cu contractul de vanzare cumparare de atata timp. Ne-a mai cerut bani dar am refuzat sa-i mai dam.
In afara de cei 10.000 eur, pt casa si teren mai avem sa-i dam cateva mii de eur.
Cum trebuie sa actionam pentru a recupera banii/terenul? Numai prin executor judecatoresc? Mentionez ca in zona respectiva exista doar unul singur si mi-e teama ca il cunoaste...
Daca nu are bunuri pe numele lui?

Multumesc,

Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 19:15, 11 Ianuarie 2010
Puteti apela la executor judecatoresc numai daca contractul e cu titlu executoriu, in caz contrat trebuie sa-l actionati in judecata pe raspundere civila contractuala si putet castiga.
Chiar daca acest contract este titlu executoriu, numai instanta de judecata poate incuviinta procedura executarii silite.
Asa incat, in vederea recuperarii imprumutului , adresati-va judecatoriei in a carei raza teritoriala domicileaza paratul/ a fost perfectat actul.

Succes.
Numai prin executorul judecatoresc se pot recupera sumele sau pe cale amiabila, ceee ce inteleg ca nu se poate.
Mergeti cu contractul de imprumut la executorul judecatoresc si acesta va solicita incuviintarea instantei de judecata. Aceasta pentru ca aceste contract este facut la notar si este titlu executoriu.
Daca imbilul respectiv este mostenit de pdebitorul d-voastra, prin instanta puteti sa solicitati sa perfecteze actele pentru a urmari acest imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract imprumut cu garantie imobiliara intgril intgril Buna ziua!am imprumutat niste bani unui prieten si am facut un contract de imprumut cu garantie imobiliara.In cazul in care nu imi returneaza suma pana la data ... (vezi toată discuția)
Imprumut persoana fizica cu contract la notar Marius20100 Marius20100 Am imprumutat un prieten cu o suma de bani,el insinstand sa facem si contractla notar. Trebuia sa-mi inapoieze banii acum 4 luni. La inceput m-a amanat, pentru ... (vezi toată discuția)
Am imprumutat un"prieten" cu bani. cand pot sa il execut? nicoleta.p nicoleta.p Buna, In luna iunie 2008 eu si sotul meu am scos bani din banca (eu 3700 de euro, el 28000 ron!) Am scos banii pt un \"amic\"....de fapt pt o afacere pe care ... (vezi toată discuția)