Buna ziua, In urma cu cateva luni, am sesizat primarul comunei in vederea initierii unei actiuni in instanta, pentru anularea partiala titlu de proprietate a unui vecin. Motivul invocat: titlul a fost emis cu incalcarea prevederilor legii nr. 18/1991 , persoana nu era indreptatita la reconstituirea dreptului de proprietate pentru parcela inscrisa in acesta, deoarece :
1) nu poate dovedi ca a detinut, vreodata, in proprietate, suprafata respectiva, aceasta nu este inscrisa in registrul agricol la fila lui si, evident, nu apare nici in cererea de reconstituire a dreptului de proprietate.
2) pe terenul proprietatea statului sau a UAT-urlor, nu se poate constitui, reconstitui drept de proprietate. Mentionez ca parcela in cauza, face parte din terenul proprietate a comunei (fost teren atribuit scolii înainte de C. A. P.). Vecinul a facut cadastru (eu nu), si in urma acestuia mi-a fost modificat vechiul hotar. In comunicarea - raspus primita de la primarie, in termen, sunt informat ca initierea actiunii in instanta se face de catre vechiul proprietar, terenul intrand in circuitul civil.
Am revenit cu plangere la comunicarea respectiva, aratand ca vechiul proprietar este comuna, reprezentata de primar si el este cel care trebuie sa initieze actiunea, ca presedinte a comisiei locale de fond funciar si de ce nu, ca ocrotitor al patrimoniului local. La acest ultim demers, de acum peste dua luni si jumatate, n-am mai primit niciun raspuns. Aici m-am impotmolit, nu stiu cum sa procedez mai departe! am cerut, verbal, lamuriri de la secretara primariei iar raspunsul a fost ca ei nu au interes in a initia actiune in acest sens. Ce ar trebui sa fac? Daca nu ma insel legea stipuleaza ca primarul, POATE, initia actiune in instanta, deci nu este OBLIGAT. Va multumesc!