avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concesiune teren - mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concesiune teren - mostenire

Buna tuturor! Am nevoie de un sfat cu privire la urmatoarea situatie de dezbatere a mostenirii:
- sot decedat, cu un singur copil (recunoscut in acte), casatorit cu altcineva decat mama copilului
- mostenitori legali: sotia 5/8, copilul 3/8
- bunuri existente: un apartament si un garaj construit pe un teren concesionat

Pe actul de dezbatere a mostenirii, doar apartamentul figureaza, iar copilul isi va ceda partile, urmand sa i se achite direct contravaloarea calculata in doua rate.

Contractul terenului concesionat urmeaza a fi reinnoit si ulterior vandut.

1. Dat fiind ca acel teren nu este trecut pe actul de dezbatere mostenirii, este nevoie de ambele parti mostenitoare (sotie si copil) sa isi dea acordul pentru predarea concesiunii?
2. Reprezinta o piedica in predarea concesiunii faptul ca suma care trebuie achitata pentru cedarea partilor din mostenire (doar pentru apartament) este platita in 2 rate? S-ar putea face act aditional cum ca ambele parti sunt de acord sa se predea concesiunea chiar si pana se achita si suma X?

Imi cer scuze daca nu sunt foarte clar in ceea ce am detaliat, sper sa fie cineva pe aici care poate oferi un sfat. Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare garaj pe teren concesionat mirage08 mirage08 Va salut, As avea o intrebare: doresc sa cumpar un garaj pe care in acest moment il inchiriez.Am inceput sa inchiriez garajul de la o doamna de la parter eu ... (vezi toată discuția)
Concesiune bumbu bumbu am o mica problema si va rog daca puteti sa ma ajutati parintii mei au primit prin cedare de la toti cei 4 frati, dupa moartea tatalui sau partile lor si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sora mea si cu mine suntem mostenitorii parintilor ... gabrieldusa gabrieldusa Buna ziua, Sora mea si cu mine suntem mostenitorii parintilor nostri care au decedat, tatal in urma cu 10 ani, mama in urma cu 2 ani. Cand am facut ... (vezi toată discuția)