avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Client decedat, cum procedez pentru retur avans ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Client decedat, cum procedez pentru retur avans ?

Client decedat, cum procedez ?
Am un client din alt oras, nu il cunosc personal, care a achitat in avans un produs destul de scump. Ulterior am aflat ca a decedat. Cum procedez legal / uman / etic cu avansul acestuia, intrucat nu vreau sa intru in conflict cu vreun membru al familiei daca ar suna sau cu altcineva care s-ar da drept sotia. As vrea totusi sa returnez familiei banii, are 2 copii minori, nu vreunei rude, mai ales in conditiile date. Multumesc
Cel mai recent răspuns: uytrew , utilizator 06:51, 23 Noiembrie 2021
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana nu se dezbate succesiunea si se stabilesc mostenitorii nu aveti cum sa returnati suma catre platitor, intrucat e decedat. Daca ati face o plata catre cineva care nu are calitatea de mostenitor ati face o plata nedatorata. Asteptati sa vi se solicite in baza unui document oficial care fac dovada calitatii de persoana indreptatita, succesor al celui decedat care sa incaseze acea suma . ....Asta daca vi se va solicita in termenul de prescriptie
Ultima modificare: Miercuri, 17 Noiembrie 2021
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
Multumesc ! Ma gandeam sa dau totusi banii sotiei cumva, poate mostenirea nu se dezbate curand sau deloc. Daca asteptam dupa lege....nu stiu.... Procedura legala e foarte stufoasa.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Noiembrie 2021
goldlegend, utilizator
Este problema celor din familia defunctului. Pana la urma exista si un termen de presciptie in care se poate solicita restituirea. Nu este o obligatie a dumneavoastra ca sa restituiti din proprie initiativa pretul platit de cel decedat.
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Despre ce sumă e vorba? Soția clientului a luat legătura cu dvs.?
Ținând cont că moștenitorii par să fie clari (soți+2 copii), nu văd ce probleme ulterioare ați putea avea.

Felicitări pentru omenie!
5 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
O fapta crestineasca de apreciat.

Alte discuții în legătură

Important bună ziua! as dori informații despre următoare situtie: încheiat ... Oananm Oananm Bună ziua! As dori informații despre următoare situtie: încheiat un antecontract cu o valoare de 50% din apartament, și diferența urma, sa fie achitata ... (vezi toată discuția)
Razgandire vanzator ContSters22096 ContSters22096 A si B au incheiat in antecontract de vanzare - cumparare. Daca A nu mai vrea sa vanda, ce pateste in afara de restituirea avansului incasat? (vezi toată discuția)
Inselatorie sally_daisy sally_daisy Buna dimineata tuturor, As dori un sfat in ceea ce priveste o situatie cu care ma confrunt si refuz sa cred ca nu exista o rezolvare. Cu doua saptamani in ... (vezi toată discuția)