avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... IMPORTANT Bună ziua! As dori informații despre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

IMPORTANT Bună ziua! As dori informații despre următoare situtie: încheiat ...

Bună ziua!
As dori informații despre următoare situtie: încheiat un antecontract cu o valoare de 50% din apartament, și diferența urma, sa fie achitata în următori 2ani., ideea este în felul următor persoana, care a semnat antecontractul a decedat " pe sotie a uitat sa o treaca în antecontract" cum poate soția sa între în posesie banilor fără a face succesiune, deoarece exista alte datorii mai mari decât suma care ar fi de recuperat, Se poate face un act adițional la antecontract în care sa fie trecuta și soția, tocmai ca să își poate recupera avansul?
Menționez ca dezvoltatorul vrea sa ii returneze avansul.

Va mulțumesc mult pentru eventualele răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 11:15, 29 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
Daca soțul care a decedat a făcut antecontractul fara a o menționa și pe soție, nu era nicio problema, ar fi putut chiar sa cumpere fara soție întrucât acea promisiune/ cumpărare profita patrimoniului soților, marindu-l, întrucât bunul devenea unul comun fiind dobândit în timpul căsătoriei!
In schimb, daca după decesul soțului soția supraviețuitoare nu dorește să respecte acea promisiune și înțeleg că există acordul dezvoltatului sa ii restituie avansul acest lucru nu se poate face fara succesiune! Pot fi și alți succesori in afara de soția supraviețuitoare, așadar avansul restituit s-ar putea împărți între soția supraviețuitoare și ceilalți succesori!....Tocmai de aceea nu merge cu actul adițional despre care vorbeati!

Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare masina de la mostenitor Gratiela Ratiu Gratiela Ratiu Va rog sa-mi dati si mie niste sfaturi si opinii privind \"siguranat \" cumpararii unei masini. masina in cauza este a sotiei supravietuitoare, care are ... (vezi toată discuția)
Succesiune mmr mmr Buna ziua! Doresc sa aflu cateva informatii legate de succesiune pentru o ruda apropiata mie. Sotul ei a decedat anul acesta, iar copiii lui din prima ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in 2022 am semnat o promisiune de vanzare cumparare ... Iuliannnn Iuliannnn Buna ziua, In 2022 am semnat o promisiune de vanzare cumparare a unui imobil pt care am dat un avans de 27000 de euro. Termenul de predare fiind 31 12 ... (vezi toată discuția)