avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act vanzare-cumparare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act vanzare-cumparare teren

Buna ziua
Doresc un teren intravilan intr-o comuna oarecare.
Proprietarii de drept( prin act de vanzare -cumparare) au fost 2. Sot-sotie
Sotul a decedat, sotia se afla in Spania.
Au 2 copii.
Din discutiile preliminare, toti ( cei 2 copii si sotia) sunt de acord cu vanzarea acestui teren catre mine, urmand ca eu sa suport si costurile aferente acestei vanzari: cost diferite acte, taxe, succesiune,...si ce o mai fi ...
Intrebarea este cum se poate face un act de vanzare - cumparare de prevanzare ( si ce anume trebuie stipulat in el) , astfel incat, eu sa pot sa-i dau jumatate din suma negociata, si sa nu am probleme din punct de vedere juridic.( prin aceasta ma refer la faptul ca vreau ceva care odata semnat sa-mi permita recuperarea investitiei in cazul unui esec( avans, costuri aferente, investitie in reamenajare teren...) precum si sa asigur o oarecare obligativitate din parte lor , ca odata ce au intrat pe acest drum sa mearga pana la capat.
Avand in vedere ca este un proces de durata( lipsa succesiune) , ma sperie faptul ca se pot razgandi peste ceva vreme si pot pierde banii, (avand in vedere ca eu sunt singurul care aduc venit in casa )
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 15:02, 31 Martie 2010
Mergeti la un notar si in antecontractul de vanzare - cumparare autentificat, sa treaca conditiile despre care ati scris aici. Va formula tot ceea ce ii explicati, pentru siguranta dvs. , ca si clauze ale antecontractului.
Un antecontract de vanzare-cumparare incheiat in forma autentica, in care mentionati tot ceea ce aveti in vedere. Antecontractul va trebui semnat de catre mostenitori si sotul supravietuitor. Va trebui sa fie atent pregatit actul, de aceea va recomand sa luati legatura cu un avocat bun si/sau un notar experimentat.
Dupa cum am mentionat , sotia este plecata in Spania.
Am vorbit cu dansa la telefon si a promis ca trimite procura in cel mult 7 zile lucratoare.
Aceasta inseamna ca va trebui sa astept acea procura, sa se traduca si sa se legalizeze acea procura, si apoi sa merg la notar.
Notarul va va solicita acea procura, care va trebui sa fie speciala pentru vanzarea respectivului imobil, in conditiile respective. Pentru siguranta, intrebati notarul la care intentionati sa faceti actul despre ceea ce trebuie sa cuprinda procura.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2010
PAS22, utilizator
Va multumesc pentru promptitudine.

In alta ordine de idei, nu stiu daca postez unde trebuie, dar fiind vorba de acelasi teren o sa continui aici...sper sa nu supar pe nimeni sau sa incalc vreo regula.

Acest teren este nelocuit de peste 3 ani.Unul dintre vecini( este si destul de inabordabil) sustine ca multe lucruri sunt ale lui( nu le doresc dar ma deranjeaza atitudinea)
De asemenea, din ceea ce se vede , a intrat in aceasta proprietate cu gardul lui pe aproximativ 1 m adancime/ 40m lungime , si si-a facut si poarta de acces in curte.( spun din ceea ce se vede comparand cu forma celorlalte proprietati care sunt in zona)
Cum se poate corecta legal aceasta problema fara sa fiu nevoit sa ma cert cu el?
Cine stabileste cum se delimiteaza aceasta proprietate?

Alte discuții în legătură

Tranzactie teren fara act notarial julia_julia julia_julia As vrea sa ma ajutati intr-o problema: tatal meu a facut o declaratie de vanzare a unui teren agricol in anul 2006 .Acel teren era dat de primarie pentru ... (vezi toată discuția)
Recuperare teren extravilan aim aim Buna! Am si eu o problema bunica mea a cumparat 1,45 ha teren extravilan acum 5 ani de la o verisoara de-a ei avand ca acte doveditoare un antecontract si o ... (vezi toată discuția)
Antecontract de v/c Florentina Mihaela Florentina Mihaela Buna ziua, As vrea sa stiu daca un antecontract de vanzare-cumparare incheiat de un avocat are aceeasi valoare in cazul unui proces ca si unul incheiat la ... (vezi toată discuția)