avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... buna ziua.mi-a decedat sotia de covid eu fiind ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

buna ziua.mi-a decedat sotia de covid eu fiind pensionar ,beneficiez ...

buna ziua.mi-a decedat sotia de covid eu fiind pensionar ,beneficiez ceva de
ajutor ? multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 17 Noiembrie 2021
rodoef, utilizator
Cel mai recent răspuns: savysb , utilizator 19:48, 17 Noiembrie 2021
Da, de ajutorul de inmormantare de care beneficiaza oricine, in conditiile prevazute de lege. Faptul ca sunteti pensionar nu va da drepturi suplimentare.

Actele necesare acordare ajutor de înmormântare în 2021

• cerere pentru acordarea ajutorului de deces ( anexa nr. 11);
• certificat de deces (original şi copie);
• act de identitate al solicitantului (original şi copie);
• acte de stare civilă ale solicitantului, din care să rezulte gradul de rudenie cu decedatul, sau, după caz, actul care atestă calitatea de tutore, curator, mandatar (original şi copie);
• dovada că solicitantul a suportat cheltuielile ocazionate de deces (original şi copie);
• act medical emis sau vizat de medicul expert al asigurărilor sociale, prin care se atestă boala care l-a făcut inapt şi data ivirii acesteia, în cazul copilului inapt în vârstă de peste 18 ani (original);
• adeverinţă care să certifice că, la data decesului, membrul de familie cu vârsta cuprinsă între 18 şi 26 de ani urma o formă de învăţământ organizată potrivit legii (original).
• adeverință eliberată de angajator din care să rezulte că persoana decedată avea calitatea de asigurat la data decesului, respectiv extras din REVISAL, după caz.
• dovada că membrul de familie nu era asigurat sau pensionar se face prin declaraţie pe propria răspundere a celui care solicită ajutorul de deces, dupa caz.

După efectuarea plăţii ajutorului de deces plătitorul de drepturi de asigurări sociale are obligaţia de a înscrie pe verso-ul certificatului de deces original menţiunea "ACHITAT", data, semnătura şi ştampila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de inmormantare gabrielasv gabrielasv Tatal meu a decedat cu 10 zile in urma, Nu era pensionar. Mama mea este beneficiara unei pensii pentru personae cu handicap. Doresc sa stiu daca poate obtine ... (vezi toată discuția)
Deces salariat Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua.Din pacate anul nou a inceput rau pentru unii dintre noi.Intrebarile mele sunt:1.Decizia de incetare a cim a unui salariat pensionar limita de ... (vezi toată discuția)
pensia neincasata! buna seara! pe data de 15 noiembrie, bunicul meu a decedat. ultima ... Doareu10 Doareu10 Buna seara! Pe data de 15 noiembrie, bunicul meu a decedat. Ultima pensie încasată fiind pe data de 1 noiembrie. Intrebarea mea este daca a ramas pensia ... (vezi toată discuția)