avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua, Prin 2009 am luat un credit de 5000 de euro ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua, Prin 2009 am luat un credit de 5000 de euro de la ...

Buna ziua,

Prin 2009 am luat un credit de 5000 de euro de la banca.
am platit vreun an si apoi nu am mai putut face platile. Banca (cred ) a cerut executare silita si o scrisoare cu poprire a ajuns la angajator prin 2011. Imediat dupa aceea am plecat din tara. pe parcursul ultimilor 10 ani au mai venit cateva scrisori de la executori judecatoresti, etc. Anul trecut in Noiembrie a venit ultima scrisoare de la Aps Romania cu o oferta de plata (vreo 2500 de euro discount), cam umatate din suma. Avand in vedere ca ultima plata a fost acum 10 ani, oare datoria nu s-a prescris?
Intreb pentru ca recent sotia a primit o mostenire si nu stiu um ar putea afecta ... Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:01, 18 Noiembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sotia nu mosteneste si datoriile dvs, nu se leaga nimeni de drepturile ei. Orice actiune de executare facuta de BEJ, inaintea termenului de prescriptie de 3 ani, intrerupe acest termen si o ia de la capat. Repet, nu afecteaza situatia sotiei, daca datoria dvs e de dinainte de casatorie.
Din ce spuneți, reiese că executorul a stăruit în executare și a tot întrerupt termenul de prescripție.
Se pare că datoria dumneavoastră nu s-a prescris.
Ultima modificare: Joi, 18 Noiembrie 2021
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salut, stiti cumva cum as putea afla daca datoria s-a prescris? Sau pot face ceva sa se prescrie avand in vedere ca , creditul a fost luat acum 12 ani si nu s-a mai facut nici o plata de mai bine de 10 ani?
Răspunsul la întrebare îl puteți afla în dosarul execuțional de la BEJ.
Este posibil să nu vă descurcați singur, și va trebui sa plătiți un avocat să vă studieze dosarul de la executor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie recuperatori credit cristipatrick cristipatrick Buna ziua, In octombrie 2006 am luat un credit de nevoi personale de la o banca din Romania, rambursabil in 10 ani.De la sfarsitul anului 2007 sau inceputul ... (vezi toată discuția)
Dosar de executare silita inchis si creanta intoarsa la banca dupa >3 ani; este legal? baucucu baucucu Am avut doua credite la o banca comerciala care au ramas restante si au fost trimise in executare dupa o perioada. Executorul a pus poprire pe conturi si timp ... (vezi toată discuția)
Proprire cont salariu danaianache danaianache Buna ziua, Am avut un credit de nevoie personale, neachitat la timp, banca a dat creditul catre executor judecatoresc care mi-a pus proprire pe salariu. ... (vezi toată discuția)