Am avut doua credite la o banca comerciala care au ramas restante si au fost trimise in executare dupa o perioada. Executorul a pus poprire pe conturi si timp de un an mi s-au oprit 50% din venituri. Intre timp am renuntat la acel loc de munca si nu am mai avut venituri.
Am fost curios sa aflu daca s-a prescris executarea si daca s-a ridicat poprirea de pe cont si am aflat de la banca ca am inca sold neplatit, practic executorul a incetat executarea si creanta a revenit la banca, care a trimis-o spre recuperare la o firma de recuperare creante.
Intrebarea este daca este legala aceasta practica si daca exista mai multe informatii despre o astfel de speta.
Din informatiile pe care eu le aveam, ma asteptam ca la 3 ani dupa inceperea executarii sa intervina prescrierea.
Legea noua este și diferita fata de legea veche.
Trebuie sa studieze un avocat actele ca sa va lămuriți când ar putea opera prescripția.
Avocatii se ocupa de asa ceva.
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
V-ați înșelat necunoscând legea. Potrivit noului cod civil, prescripția intervine la 3 ani de la ultima plată efectuată, benevol sau prin executare silită, și numai dacă în acești 3 ani creditorul nu a mai stăruit în executarea creanței.
Dacă a mai stăruit în executare, prescripția a fost întreruptă de fiecare dată.
Trebuie ca un avocat să vă studieze dosarul execuțional.
Recuperare prejudiciu
myryam
Buna ziua,am o intrebare : daca o persoana nu are bunuri,conturi bancare sau alte venituri pe numele lui si nu poate fii executat silit pentru recuperarea ... (vezi toată discuția)