avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriptie credit/executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriptie credit/executare silita

buna ziua, as dori sa ma ajutati in urmatoarea problema.In iulie 2007 am luat un credit de la BCR pe 10 ani..am platit doi ani, ultima rata in iulie 2009, BCr a cesionat creditul lui SEACAPITAL / reprezentat prin Kruk in noiembrie 2011 iar in iunie 2013 sc Kruk inregistreaza la un birou exectoresc cererea de executarea ( la 3 anii si 10 luni de la ultima rata platita). In tot acest timp nu am mai efectutat nici plata nici o intelegere nici cu BCR nici cu Kruk.am depus contestatie la executare , din ce am citit atat aici pe forum cat si in lege in situatia prezentata creanta este prescrisa.Nu stiu data la care a fost reziliat contractul cu BCr ...dar conform contractului semnat in maxim 60 zile de la ultima plata se rezilieaza contractul.
Care este data de la care se calculeaza cei 3 ani dupa care intervine prescriptia?este prescris acest credit/?va multumesc anticipat
Asa este?
Cel mai recent răspuns: catrinee , utilizator 18:26, 9 Iulie 2015
Contractul nu a fost reziliat
Termenul de prescriere se intrerupe si se reia nou termen prin orice act incheiat de executorul judecatiresc/recuperator
Din expunerea dvs rezulta ca banca a desfasurat demersuri pentru recuperare credit nerambursat,sens in care a staruit la executor/recuperator pentru executarea dvs silita
ce demersuri putea efectua banca?de la ultima rata pana la momentul cand au cesionat creditul au trect doi ani si 3 luni, perioada in care nu am avut opriri pe conturi nu am primit somatii.In dosarul primit de la executor , dosar ce a stat la baza incunviintarii executarii silite nu sunt informatii legate de demersuri efectuate de banca in vederea recuperarii creantei.presupun ca aceste informatii trebuiau sa fie in acest dosar.
Raportandu-ne la lege care este data de la care se calculeaza prescriptia? ultima rata platita?60 de zile dupa ultima rata platita?data cesionari contractului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita Dana_Abarjan Dana_Abarjan Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Am facut un credit in 2008 de 17.000 de lei la BCR, din care am platit 9.600 de lei, dar am ramas fara loc de munca in ... (vezi toată discuția)
Prescripție datorie Carol12 Carol12 Buna ziua Am făcut un credit in în valoare de 10000 de lei la bcr în anul 2011 Am plătit 6 rate dupa care am ramas fara serviciu,adică nu am mai putut ... (vezi toată discuția)
Notificare firma recuperare ContSters215676 ContSters215676 Buna seara. Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in cazul prezentat mai jos. Un credit de nevoi personale luat in august 2008 si scadent in 2016 cf ... (vezi toată discuția)