Buna ziua. Am pierdut chitantele cu care am platit taxa pentru posesia locului de veci. M am informat la "gospodarie comunala", care sunt cei care administreaza cimitirele si, mi au spus ca va trebui sa platesc pentru toti anii, de cand am cumparat locul de veci (21 ani). Stiam ca am obligatia sa pastrez chitantele doar pentru 5 ani. Daca informatia mea (5 ani) este corecta , imi puteti indica in baza carei legi/nomenclator /norma etc se aplica acest termen pentru prescrierea creantelor si, eventual, cum ar trebui sa procedez pentru a plati doar pe perioada minima impusa legal? Multumesc
Codul Fiscal, art. 110, dar e discutabil daca in cazul dvs creantele sunt fiscale. Daca nu sunt considerate creante fiscale (si nu cred ca sunt cata vreme le datorati unei entitati si nu direct statului) creantele se prescriu in 3 ani.
Totusi:
"ART. 110 Obiectul, termenul și momentul de la care începe să curgă termenul de prescripție a dreptului de stabilire a creanțelor fiscale
(1) Dreptul organului fiscal de a stabili creanțe fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepția cazului în care legea dispune altfel.
(2) Termenul de prescripție a dreptului prevăzut la alin. (1) începe să curgă de la data de 1 iulie a anului următor celui pentru care se datorează obligația fiscală, dacă legea nu dispune altfel.
(3) Dreptul de a stabili creanțe fiscale se prescrie în termen de 10 ani în cazul în care acestea rezultă din săvârșirea unei fapte prevăzute de legea penală.
(4) Termenul prevăzut la alin. (3) curge de la data săvârșirii faptei ce constituie infracțiune sancționată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă."
Prescriere amenda
aurtan
Buna ziua,am primit de la Primarie o decizie de impunere pentru o amenda de circulatie din urma cu 4 ani.
Intrebarea este daca aceste amenzi se pot prescrie ... (vezi toată discuția)