avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... confirmare renuntare urmarire penala, au gresit ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

confirmare renuntare urmarire penala, au gresit solutia sau este o greseala de redactare

Buna ziua,
Azi m-am prezentat la judecatorie pentru confirmarea la renuntarea urmaririi penale, Eu am fost judecat pentru conducerea sub influenta bauturilor si a altor substante, si niciodata nu am condus fara permis de conducere!! Nu inteleg ce treaba am eu cu art 335...

Tip solutie: respinge cererea
Solutia pe scurt: În temeiul art. 318 alin. 1, 2, 3 şi 15 alin. 1 lit. a C.proc.pen., respinge ca neîntemeiată cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucure?ti privind confirmarea renunţării la urmărirea penală faţă de inculpatul...... (date), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin.2 C.pen., desfiin?ează solu?ia de renun?are la urmărirea penală trimite cauza la procuror în vederea continuării urmăririi penale. În baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 17.11.2021.
Document: Încheiere finală (dezinvestire)

E posibil ca decizia sa fie gresita sau au gresit doar articolul? ce sa fac in continuare?
Multumesc aticipat
Ultima modificare: Miercuri, 17 Noiembrie 2021
Georg1990, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:17, 19 Noiembrie 2021

Georg1990 a scris:

Pentru ce sa ajung dupa gratii?
Eu nu am săvârșit niciodată infracțiunea de conducere fara perims.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Mie nu imi pare eroare materiala pe respingere.
Pe restul nu contează.
Nu aveți nici cale de atac.

Era bine sa fi avut avocat la instanta.
Eu mereu sunt foarte atent și la cazurile banale și privesc cu atenție judecătorul ca sa îmi dau seama ce are în cap.

Aveti sanse la o pedeapsa cu suspendare.
Incercati sa nu va jucați și sa ratați și aceasta ocazie ca echipa României la fotbal.

Daca mai ratați și suspendarea ajungeți după gratii desi cu avocat angajat rezolvati tot încă de la procesul acesta cu renunțarea...

Incercati sa aveți avocat.

Daca ati fi întrat aici mai înainte de a se respinge renunțarea v-as fi explicat ca riscati asa ceva daca nu va angajati avocat foarte atent la detalii.

Faceți ce va zic și nu mai comentati inutil.
O sa va explice avocatul ca nu e mare lucru dar verbal veți înțelege ca va tot repeta pana pricepeți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog, o explicatie, art. 278 alin. 3 c.proc.pen !!! ContSters359084 ContSters359084 La ce se refera acest articol ? Aceasta solutie? În baza art. 278 C.proc.pen., dispune din oficiu îndreptarea erorii materiale strecurate în ... (vezi toată discuția)
Instanta : confirmare renuntare urmarire penala costyreal costyreal Buna ziua, as dori un sfat , sunt chemat in instanta impreuna cu alti 2 prieteni sub acuzatia de lovire sau alte violente, procurorul a solutionat si noi fiind ... (vezi toată discuția)
Art 278 al3c.p.p. liviuu liviuu Ma puteti ajuta ca nu am gasit pe net acest articol. La ce se refera? (vezi toată discuția)