În baza art. 278 C.proc.pen., dispune din oficiu îndreptarea erorii materiale strecurate în dispozitivul Încheierii de cameră preliminară din data de xx.xx.2014, în sensul că la aliniatul 1 se va trece „Rechizitoriul nr. yyyy/P/2013” în loc de „Rechizitoriul nr. zzzz/P/2013” și se vor înlătura următoarele mentiuni: „trimis în judecată pentru săvârșirea infracţiunii de tâlhărie prev. de art. 211 alin. 1, alin. 2 lit. b și c alin. 21 lit. a și b Cp.”, cum din eroare materială a fost trecut. Prezenta încheiere face parte integrantă din dispozitivul hotărârii. În baza art. 278 alin. 3 C.proc.pen., despre îndreptarea efectuată se va face menţiune și la sfârșitul actului corectat. Cu apel odată cu fondul. Pronunţată în ședinţă publică, astăzi, xx.xx.2015.
S-a indreptat o eroare materiala.
ART. 278 c.p.p.
Îndreptarea erorilor materiale
(1) Erorile materiale evidente din cuprinsul unui act procedural se îndreaptă de însuşi organul de urmărire penală, de judecătorul de drepturi şi libertăţi sau de cameră preliminară ori de instanţa care a întocmit actul, la cererea celui interesat ori din oficiu.
(2) În vederea îndreptării erorii, părţile pot fi chemate spre a da lămuriri.
(3) Despre îndreptarea efectuată organul judiciar întocmeşte, după caz, un proces-verbal sau o încheiere, făcându-se menţiune şi la sfârşitul actului corectat.
Eroare materiala
costel58
As dori un raspuns la urmatoarul aspect:
In ce fel si in baza carui articol din codul de procedura penala se poate face o cerere de corectare eroare ... (vezi toată discuția)