avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Eroare Materiala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Eroare Materiala

As dori un raspuns la urmatoarul aspect:

In ce fel si in baza carui articol din codul de procedura penala se poate face o cerere de corectare eroare materiala in cazul unei ordonante la un dosar penal ?
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 13:10, 23 Iulie 2015
NCPP:

Art. 278

Îndreptarea erorilor materiale

(1) Erorile materiale evidente din cuprinsul unui act procedural se îndreaptă de însuşi organul de urmărire penală, de judecătorul de drepturi şi libertăţi sau de cameră preliminară ori de instanţa care a întocmit actul, la cererea celui interesat ori din oficiu.

(2) În vederea îndreptării erorii, părţile pot fi chemate spre a da lămuriri.

(3) Despre îndreptarea efectuată organul judiciar întocmeşte, după caz, un proces-verbal sau o încheiere, făcându-se menţiune şi la sfârşitul actului corectat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In temeiul carui articol pot depune cerere de indreptare a propriilor erori materiale? eusaisapte eusaisapte In temeiul carui articol pot depune cerere de indreptare a propriilor erori materiale? (vezi toată discuția)
Va rog, o explicatie, art. 278 alin. 3 c.proc.pen !!! ContSters359084 ContSters359084 La ce se refera acest articol ? Aceasta solutie? În baza art. 278 C.proc.pen., dispune din oficiu îndreptarea erorii materiale strecurate în ... (vezi toată discuția)
Ordonanta procuror dna Moment Moment In anul 2010 DNA trimite un dosar spre judecata. In 2015 procurorul Dna se sesizeaza din oficiu pe motiv ca in cuprinsul rezolutiei de incepere a urmaririi ... (vezi toată discuția)