avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... in temeiul carui articol pot depune cerere de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

in temeiul carui articol pot depune cerere de indreptare a propriilor erori materiale?

In temeiul carui articol pot depune cerere de indreptare a propriilor erori materiale?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:07, 3 Martie 2016
Indreptarea erorilor materiale se poate face potrivit art.442 NCPC dar, se refera la erorile materiale ale instantei, nu ale partilor din proces.
Mi-am dat seama si eu ca nu pot face cf. art. 278 din CPP dupa ce mi-a atras atentia instanta. Ma intreb daca pot face cf. art. 277 din CPP acum, altfel sub forma de memoriu si cf. art. 349 "pentru lamurirea completa a imprejurarilor cauzei in scopul aflarii adevarului"

CPP
Art. 277 - Modificari in acte procedurale
(1) Orice adaugare, corectura ori suprimare facuta in cuprinsul unui act procedural este luata in considerare numai daca aceste modificari sunt confirmate in scris, in cuprinsul sau la sfarsitul actului, de catre cei care l-au semnat.
(2) Modificarile neconfirmate, dar care nu schimba intelesul frazei, raman valabile.
(3) Locurile nescrise in cuprinsul unei declaratii trebuie barate, astfel incat sa nu se poata face adaugari.

CPP
Art. 278 - Indreptarea erorilor materiale
(1) Erorile materiale evidente din cuprinsul unui act procedural se indreapta de insusi organul de urmarire penala, de judecatorul de drepturi si libertati sau de camera preliminara ori de instanta care a intocmit actul, la cererea celui interesat ori din oficiu.
(2) In vederea indreptarii erorii, partile pot fi chemate spre a da lamuriri.
(3) Despre indreptarea efectuata organul judiciar intocmeste, dupa caz, un proces-verbal sau o incheiere, facandu-se mentiune si la sfarsitul actului corectat.
Precizați la instanta care sunt erorile materiale și se va analiza.
Se va lua act de eroarea materiala respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta procuror dna Moment Moment In anul 2010 DNA trimite un dosar spre judecata. In 2015 procurorul Dna se sesizeaza din oficiu pe motiv ca in cuprinsul rezolutiei de incepere a urmaririi ... (vezi toată discuția)
Eroare materiala costel58 costel58 As dori un raspuns la urmatoarul aspect: In ce fel si in baza carui articol din codul de procedura penala se poate face o cerere de corectare eroare ... (vezi toată discuția)
Va rog, o explicatie, art. 278 alin. 3 c.proc.pen !!! ContSters359084 ContSters359084 La ce se refera acest articol ? Aceasta solutie? În baza art. 278 C.proc.pen., dispune din oficiu îndreptarea erorii materiale strecurate în ... (vezi toată discuția)