In anul 2010 DNA trimite un dosar spre judecata. In 2015 procurorul Dna se sesizeaza din oficiu pe motiv ca in cuprinsul rezolutiei de incepere a urmaririi penale si in cuprinsul rechizitoriului emis de DNA s-a strecurat o eroare materiala in ce priveste datele de identificare ale unui inculpat. In 15 iunie 2015 se incheie proces verbal de constatare si corectare erori, iar in data de 16 iunie 2015 se emite de DNA ordonanta de delegare a ofiterilor de politie judiciara in vederea ducerii la indeplinire a corecturilor. In 18 iunie 2015 se trimite procesul verbal catre Tribunal. A fost legala interventia procurorului Dna sa corecteze erorile din proprie initiativa?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Pare a fi legal cum au procedat.
ART. 278 c.p.p.
Îndreptarea erorilor materiale
(1) Erorile materiale evidente din cuprinsul unui act procedural se îndreaptă de însuşi organul de urmărire penală, de judecătorul de drepturi şi libertăţi sau de cameră preliminară ori de instanţa care a întocmit actul, la cererea celui interesat ori din oficiu.
(2) În vederea îndreptării erorii, părţile pot fi chemate spre a da lămuriri.
(3) Despre îndreptarea efectuată organul judiciar întocmeşte, după caz, un proces-verbal sau o încheiere, făcându-se menţiune şi la sfârşitul actului corectat.
Si e ok sa ca in ordonanta sa fie data in temeiul art. 10 din OUG 43/2002, rap. la art. 324, alin. 3 din CPP daca e in faza de judecata si nu de urmarire penala?
Eroare materiala
costel58
As dori un raspuns la urmatoarul aspect:
In ce fel si in baza carui articol din codul de procedura penala se poate face o cerere de corectare eroare ... (vezi toată discuția)