avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune / Vanzare intre rude grad I
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune / Vanzare intre rude grad I

Buna ziua,
Tatal meu este decedat, pe contractul casei sunt trecuti atat el cat si mama inca in viata. Mama nu s-a ocupat de succesiune, nu a avut bani. Daca doreste sa imi doneze/vanda mie casa, care ar fi pasii si cea mai ieftina varianta? Trebuie ca mama sa faca intai succeasiunea dupa tata si abia dupa aceea sa mi-o vanda sau se poate altfel?
Apropo, eu in momentul acesta am vreo parte din casa, fiind fiul lor?
Multumesc mult!
Ultima modificare: Joi, 18 Noiembrie 2021
djkt2, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 15:57, 18 Noiembrie 2021
Ca mama sa va poata transmite cota ei trebuie intai dezbatuta mostenirea dupa tata.
Din ceea ce ramane de mostenit dupa tata (1/2 din casa) mama mosteneste 1/4 iar copii (dvs si frati/surori daca exista) mostenesc 3/4

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau succesiune, care e soluția pentru a intra mai ușor în posesia unei moșteniri? teo.tec teo.tec Situatia initiala: o familie normala formata din 2 parinti plus 3 copii (la tara). Situatia actuala: 1) tatal a decedat (de 10 ani) 2) unul dintre frati a ... (vezi toată discuția)
Drepturi la mostenire petruta74 petruta74 Buna ziua.As dori sa stiu cine are drept la mostenire dupa moartea unui parinteSuntem 5 freati ,un baiat din prima casatorie al maei,si 4 fete din cea dea 2 ... (vezi toată discuția)
Are sora mea drept la moștenirea soțului decedat? Giubega Giubega Sora mea a fost casatorită 31 ani .Soţul ei provenit dintr-o familie formată din 3 fraţi şi 2 părinţi. Tatăl şi cei 3 fii decedaţi. După urma ... (vezi toată discuția)