avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cale de atac extraodinara- contestatie proces verbal ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cale de atac extraodinara- contestatie proces verbal radar 106km/h, numar gresit in PV. Contestatie respinsa, apel respins ca nefondat.

Buna ziua,

Am o speta cu un proces verbal de contraventie contestat si pierdut atat in prima instanta cat si in Apel. Hotararea este definitiva.
Se mai poate atat prin recurs, revizuire sau prin vreo alta cale de atac extraordinar?
Motivul este numarul gresit in procesul verbal de contraventie, o litera diferita. Numar gresit mentionat atat in PV cat si in raportul agentului constatator. PV pentru viteza, radar 106km/h.
Am facut inclusiv apel la o hotarare in favoarea apelantului intr o speta similara pronuntat de Jud Lehliu Gara, dar instantele nu au mentionat in vreun fel, nu au deliberat asupra acestei mentiuni.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:20, 21 Noiembrie 2021
Nu mai exista cale de atac, o litera gresita in numarul msinii scris in PV de contraventie e doar o simpla eroare materiala. Daca fapta a fost probata video si nu ati contestat acea proba, instantele au avut dreptate. Hotarirea unei alte instante nu e izvor de drept, de aceea nu a fost mentionata.
Va multumesc pentru raspuns. Aveti dreptate, cu toate ca , eu cred ca un numar gresit in procesul verbal nu e chiar o simpla eroare materiala. Exista scenarii , destul de rare, dar posibile, in care mai multe autovehicule au numere similare, diferentiate printr-o singura litera si un agent constatator face o eroare materiala similara si sanctioneaza din greseala, sau abuziv, un conducator pentru o fapta savarsita de alt conducator , cel cu numarul gresit. Nu sunt in totalitate de acord cu instantele, pentru ca si eu la randul meu am fost sanctionat pentru o greseala, iar ambele instante au acoperit o greseala, eroare materiala sau nu , a agentului constatator si au pastrat ca fiind temeinic si legal un proces verbal care nu reflecta in totalitate realitatea. Inteleg faptul ca nu e izvor de drept, dar nu au deliberat deloc si nu au facut mentiune la aceea decizie in motivari, Cum se poate ca doua instante sa judece diferit pe aceeasi speta? Chiar nu mai este nici o alta cale de atact extraordinara?Chiar si cu sanse mici de admisibilitate?
Multumesc

vilceanu.ilie a scris:

Cum se poate ca doua instante sa judece diferit pe aceeasi speta?
Multumesc

Dintotdeauna există această posibilitate. Uneori intervine ICCJ si atunci decizia respectiva devine izvor de drept. Cititi o decizie de acest gen :
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare proces verbal de contraventie nicu_is nicu_is Buna ziua comunitate ! vin cu o intrebare, in cazul in care exista un raspuns pentru speta mea. Am fost oprit in trafic pentru depasirea vitezei legale in ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala naty2004 naty2004 La inceputul acestui an , sotul meu a primit o amenda contraventionala pentru ca a parcat intr un loc nepermis, citind procesul verbal ( acesta ne a fost ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal trecere pietoni ContSters117697 ContSters117697 Un garcea mi-a luat permisul ieri. Sunt hotarat sa fac contestatie, si sunt 2 probleme de atacat (?PE CARE ma sfatuiti sa o reclam?): 1. politistul a ... (vezi toată discuția)