avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenda contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenda contraventionala

La inceputul acestui an , sotul meu a primit o amenda contraventionala pentru ca a parcat intr un loc nepermis, citind procesul verbal ( acesta ne a fost comunicat prin posta) ,in care am sesizat o greseala , agentul SPPC incheie procesul verbal la data de 05.01.2010 pentru presupusa contraventie din data de 03.01.2009(agentul in explicatiile sale din P.V. a gresit anul ), deci am facut o plangere si am invocat art. 17 din OG 2/2001,
Insa plangerea contraventionala a fost respinsa. Ce sa fac ? Pot sa fac apel ?Am vreo baza legala in acest sens ?Va rog sa ma ajutati , va multumesc !
Cel mai recent răspuns: naty2004 , utilizator 13:15, 13 Septembrie 2010
daca sinteti in termen exercitati calea de atac legala. sanse de reusita aveti, consultati un specialist care sa va redacteze recursul.
pai abia in data de 07.09.10 a fost ultimul termen,inca nu am primit nici hotararea ,
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
naty2004, utilizator
si totusi daca judecatoarea a declarat ca nefontata cererea mea ,unde am evidentiat clar eroarea facuta de agent, in care acesta a gresit anul cum am explicat mai sus si folosindu ma de art 17, din OG2/ 2001,intradevar ca acesta spune,, lipsa numelui, adresei , CNP,a datei,etc." la mine nu lipseau dar era gresit trecuta data,atunci pe ce lege , art, sa merg , ce sa invoc ?poate din neatentie, dar nu am gasit vreun art. in OG2 care sa prevada ceva despre completarea eronata.avocatnet.ro/images/smilies/blushing.gift
Este clar ca acea greseala a fost apreciata doar ca o eroare materiala , de aceea instanta a respins ca nefondata plangerea dvs .
Puteti face recurs in 15 zile de la pronuntare , daca ati fost de fata , sau in 15 zile de la comunicare , daca nu ati fost de fata , insa daca acesta este singurul motiv pe care il invocati , recursul va fi respins ca nefondat si sentinta instantei de fond va fi mentinuta ca legala si temeinica .
Greseala consider ca ar fi putut fi apreciata drept o eroare materiala si in conditiile in care procesul verbal avea anexat alte probe ce evidentiau data corecta, posibil sa fi existat poze datate spre exemplu.
Ce scrie in cuprinsul procesului verbal, sunt si alte documente anexate pv-ului?

Alte discuții în legătură

Pe pv de contravenție întocmit în 9 ianuarie scrie anul 2018 în loc de 2019. am vreo șansă de câștig în instanță cu motivul acesta? Iustin. Iftode Iustin. Iftode Bună ziua, în data de 9 ianuarie 2019 am fost oprit de către un echipaj al politiei rutiere Iași pentru ca am fost surprins cu pistolul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)
Bună! am o întrebare. dacă am primit un proces verbal pe care ... Fiță 95 Fiță 95 Bună! Am o întrebare. Dacă am primit un proces verbal pe care mi s-a greșit numele de familie se poate anula? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Numele completat gresit in pv hmu Alin hmu Alin Am luat o amenda pentru depasirea vitezei dar cand sa o platesc am vazut ca in PV agentul mi-a gresit prenumele in loc sa il treaca pe al meu l-a trecut pe cel ... (vezi toată discuția)