avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenda contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenda contraventionala

La inceputul acestui an , sotul meu a primit o amenda contraventionala pentru ca a parcat intr un loc nepermis, citind procesul verbal ( acesta ne a fost comunicat prin posta) ,in care am sesizat o greseala , agentul SPPC incheie procesul verbal la data de 05.01.2010 pentru presupusa contraventie din data de 03.01.2009(agentul in explicatiile sale din P.V. a gresit anul ), deci am facut o plangere si am invocat art. 17 din OG 2/2001,
Insa plangerea contraventionala a fost respinsa. Ce sa fac ? Pot sa fac apel ?Am vreo baza legala in acest sens ?Va rog sa ma ajutati , va multumesc !
Cel mai recent răspuns: naty2004 , utilizator 13:15, 13 Septembrie 2010
1. Cauze de NULITATE ABSOLUTÃ a procesului-verbal de constatare a contravenţiei (PVCC):
Nulitatea absolută se dispune în cazul omiterii consemnării în PVCC de către agentul constatator a menţiunilor privind:
- numele, prenumele şi calitatea agentului constatator
- numele şi prenumele contravenientului (în cazul persoanei juridice – denumirea şi sediul)
- fapta săvârşită
- datei comiterii faptei
- obiecţiunile contravenientului
- semnătura agentului constatator


2. Cauze de NULITATE RELATIVÃ a procesului-verbal de constatare a contravenţie:
- nu se menţionează locul săvârşirii contravenţiei sau calitatea făptuitorului
- amenda stabilită a fost calculată greşit
- nu se indică datele de stare civilă a contravenientului (inclusiv CNP-ul)
- procesul – verbal este completat cu un scris ilizibil, deci nu se poate înţelege fapta
- nu se indică, sau se indică greşit actul normativ încălcat
- nu se face încadrarea juridică a faptei sau aceasta se face greşit
- agentul constatator se rezumă să reproducă în procesul-verbal textul articolul din actul normativ care prevede contravenţia, fără a descrie pe scurt în ce a constat aceasta, în ce împrejurări s-a produs, locul, modul şi mijloacele folosite pentru săvârşirea ei, precum şi alte date care să redea cu claritatevinovăţia făptuitorului şi pericolului social al faptei
- lipsa martorului sau motivul lipsei acestuia atunci când situaţia impune
Pentru a formula si motiva recursul trebuie sa aveti motivarea instantei de fond,(hotararea judecatoreasca)iar atunci urmeaza sa va exercitati calea de atac,indicatr ar fi ca aceasta sa fie redactata de profesionist
va multumesc pentru raspunsuri imi sunt foarte utile.
Procesul verbal in discutie nu are nici martor,dar am inteles ca SPPC au un regim mai special si nu este nevoie de martor,nici nu am mai mentionat acest lucru, de aceea PV a fost facut chiar cu 2 zile dupa fapta, in biroul agentului constatator, poze nu au fost depuse la dosar , pana spre ultimul termen cand am cerut dosarul spre studiu si nici nu am primit nimic ,acum astept hotararea .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe pv de contravenție întocmit în 9 ianuarie scrie anul 2018 în loc de 2019. am vreo șansă de câștig în instanță cu motivul acesta? Iustin. Iftode Iustin. Iftode Bună ziua, în data de 9 ianuarie 2019 am fost oprit de către un echipaj al politiei rutiere Iași pentru ca am fost surprins cu pistolul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)
Bună! am o întrebare. dacă am primit un proces verbal pe care ... Fiță 95 Fiță 95 Bună! Am o întrebare. Dacă am primit un proces verbal pe care mi s-a greșit numele de familie se poate anula? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Numele completat gresit in pv hmu Alin hmu Alin Am luat o amenda pentru depasirea vitezei dar cand sa o platesc am vazut ca in PV agentul mi-a gresit prenumele in loc sa il treaca pe al meu l-a trecut pe cel ... (vezi toată discuția)