am urmatoarea situatie:
-pierdere contabila si fiscala an 2008
-pierdere contabila an 2009
-profit fiscal an 2009(cheltuieli nedeductibile mai mari decat pierdera contabila)
-am declarat si platit impozitul pe profit minim
Intrebarea este pierderea fiscala an 2008 pot sa o recuperez din profitul fiscal aferent an 2009?
Si cheltuiala cu impozitul pe profit o trec tot ca si cheltuiala nedeductibila?
Am decizii de calcul accesorii de la ANAF pentru majorarile aferente obligatiilor neplatite pentru anul 2009 pe care nu le-am platit dar le-am inregistrat pe 658 ca si chelt. nedeductibile.Este corect?Multumesc!
Este corect, pierderea fiscala, poate fi recuperata din profitul fiscal aferent anului curent.
Cheltuielile cu i/p sunt ch. nedeductibile.
La finele anului o sa comparati impozitul minim cu imp. pe profit vedeti care este mai mare pe acela-l platiti.
Cheltuielile cu penalitati, majorari, amenzi in relatiile cu statul sunt nedeductibile.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.