avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Deschiderea unui alt dosar de executare silită,la un ...
Discuție deschisă în Executare silită

Deschiderea unui alt dosar de executare silită,la un alt executor ...

Deschiderea unui alt dosar de executare silită,la un alt executor după ce a fost respinsă o Incuvintare executare silită, ce a rămas definitiva prin neapelare, de o a patra cesionara contract de credit - firme de recuperari creante, pentru un presupus debit de 590ron la un contractat de credit bunuri de larg consum contractat în anul 2009,poate fi legal un astfel de demers juridic?
Cel mai recent răspuns: ghita_28 , utilizator 20:43, 20 Noiembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca incuviintarea de executare silita a fost respinsa, inseamna ca nu exista un titlu executor, sau creanta nu este certa, lichida si exigibila. De ce ar avea succes o a doua incercare? Poate daca intre timp au aparut elemente noi. Legal poate fi, sortii de izbanda nu prea se vad.
Este legal să revină la instanță cu o altă cerere de încuviințare de executare silită. Poate a greșit ceva la prima acțiune, și acum trebuie să înlăture cauza pentru care prima cerere ia fost respinsă.
Pe rolul primei judecătorii prin executor s-a formulat cerere executare silită, insa Instanța a declarat competenta de soluționare a incuvintarii catre o alta judecătoriei, probabil la Instanta competenta, în raza căreia debitorul avea domiciliul in CI,cu toate că prima Instanță știa că presupusul debitor locuia în raza de competenta a acestei Instante, fapt pentru care la data introducerii cererii de Incuvintare silita,debitorul avea o viză de flotant/reședință in raza Instanței, ce cunoștea apreciez și executorul judecătoresc prin accesul la date ca ,domiciliul cont bancar etc, pus la dispoziție prin ANAF ,legi/protocoale.
A doua Instanța care a preluat dosarul a respins Incuvintarea silită pe motiv că executorul nu era în raza de competenta a acestei judecătorii, ci a primei Instanțe adică în alt judet.
În urma respingerii incuvintarii silite, recuperatoare de creanta nu a mai formulat apel, deși se prevedea expres în Încheiere, cu drept de apel..
Executorul judecatoresc în cauză, contactat telefonic mi-a spus că,, creditoarea,, a renunțat la executare silită, doar ca acum s-ar fi răzgândit și că așa s-a adresat unui alt executor..
Din toata aceasta situatie, ce caracter legal poate exista pentru ,, creditori,,

Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Noiembrie 2021
ghita_28, utilizator
Nu stiu daca legea permite,oricum acum ca,,debitorul si-a schimbat domiciliul in raza primei Instante care a admis a doua cerere de Incuvintare silita a recuperatorilor de creanta,prin alt executor, ma declar bucuros că pot solicita alte lămuriri asupra,a ce inseamna creanta in cauza,in a fi determinabila,certa,exigibila,calculul ei, la care firmele de recuperare creanta 4 la numar și creditoarea nu au oferit un răspuns în 9 ani de zile..

Dapix a scris:

Este legal să revină la instanță cu o altă cerere de încuviințare de executare silită. Poate a greșit ceva la prima acțiune, și acum trebuie să înlăture cauza pentru care prima cerere ia fost respinsă.

Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Noiembrie 2021
ghita_28, utilizator
Deci instanța nu a judecat fondul, ci s-a pronunțat doar pe aspecte de procedură.

Este adevărat ca executorul judecătoresc trebuie să aibă biroul în zona curții de apel unde are domiciliul debitorul.
Probabil acum a angajat executor din zona teritorială a curții de apel unde domiciliați dumneavoastră.

Nu este nimeni obligat să formuleze APEL, care oricum l-ar fi pierdut și pierdea aiurea și alți banii cu judecata.
Nici nu avea ce critici să aducă instanței de fond.

Din ce spuneți, instanța nu a judecat fondul, și astfel cererea de încuviințare nu a fost respinsă.
Fondul va fi judecat în curând de către instanța competentă.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Noiembrie 2021
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Executare silita pe raza sectorului 2 tartoru2004 tartoru2004 Buna ziua, Judecatoria sector 2 a admis o incuviintare executari silite pe un contract de credit care il aveam intarziat, dar in incheierea de ... (vezi toată discuția)
Competenta instanta de executate Smarandache Smarandache Incuvintarea executarii silite se face doar la instanta sectorului unde se afla domiciliul debitorul sau si a creditorului ? (vezi toată discuția)
încuviinþare executare silitã boggieuk boggieuk Buna ziua, Astazi am aflat , ca un creditor a cerut încuviinţare executare silită impotriva mea. Eu am avut domiciliul pana in iulie in X oras , in ... (vezi toată discuția)