Am angajat un avocat pt. un apel intr-un dosar civil. A depus apelul tardiv (asa indica solutia pe scurt din portal).
Cum pot recupera onorariul platit?
Pot cere si daune interese? Pentru acesta, trebuie dovedit cu documente, ceva?
Care ar fi procedura?
Nu. Timp a fost destul - mai bine de 2 sapt. Insa, a depus tarziu, si partea adversa a fructificat exceptia, si eu am pierdut apelul. Discutia a fost in 10-12 dec,2020. Invoca faptul ca la calculul termenului, instanta nu a tinut cont de sarbatorile legale.... (praf in ochi) Cpc - cap. Calculul Termenelor spune altceva. Si este un av. in varsta, cu experienta, zice el.
1. Pot cere si daune interese?
2, Ce trebuie facut pt. a proba aceste daune interese?
3, Ce fel de actiune comporta recuperarea onorariului?
Instanta. Daca este pana in 10000 ron , cerere cu valoare redusa (gasiti pe net, o completati, o semnati si o trimiteti pe mail), in care atasati si decizia baroului si orice act scris, care dovedeste suma in cauza.
In aprox. 30 de zile, vi se da hot. jud. (e bine sa va prezentati, daca nu, solicitati ca cererea sa fie judecata in lipsa). Apoi, daca nu va da banii in termen rezonabil ( la mine a dat banii repede - ca doar stie mersul treburilor), apelati la executor, cu tot tacamul (stie executorul). Solicitati baroului in scris alcatuirea unei "liste: cu avocatii cu probleme. Sa speram ca si o vor face. Pana acum, ii tine in tacere, sa pacaleasca oameni mai departe.