avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperare onorariu avocat Buna ziua! Am angajat un ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperare onorariu avocat Buna ziua! Am angajat un avocat pt. ...

Recuperare onorariu avocat

Buna ziua!

Am angajat un avocat pt. un apel intr-un dosar civil. A depus apelul tardiv (asa indica solutia pe scurt din portal).
Cum pot recupera onorariul platit?
Pot cere si daune interese? Pentru acesta, trebuie dovedit cu documente, ceva?
Care ar fi procedura?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: SANTIER , utilizator 21:00, 26 Ianuarie 2025
Buna seara , va multumesc pentru raspun,in cazul meu suma este de 20000 lei ,ce e de facut ?
Va multumesc frumos!
Calea dreptului comun - actiune in pretentii, raspundere contractuala (aveti contract de asistenta juridica). mergeti si cu actiune de reparare a prejudiciului (pe care va trebui sa il dovediti - atentie).
Cererea cu valoare redusa se judeca mai repede.repede, insa nu va descurajati si lucrati ca sa va gasiti dreptatea. Faptul ca aveti decizie favorabile de la barou, va ajuta, insa obligarea legala de restituire a sumelor se face prin instanta daca nu intelege de buna voie. Si dat-i va rog si numele sa stim sa ne ferim de asemenea persoane (cu indicarea baroului).
Puteti apela la avocat, insa putini se baga sa lupte impotriva altui coleg, insa gasiti. Cereiri de actiune gasiti si pe net (vezi site INM).

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme reprezentare de catre avocat bambi.2010 bambi.2010 buna seara. am avut un proces pt o expropriere in provincie pt care am angajat un avocat sa se ocupe de toate demersuri. in decizia data de instanta de fond nu ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani - avocat (depunere tardiva cerere apel) SANTIER SANTIER Buna ziua! Am luat legatrura cu un avocat pt. a reprezenta o cauza civila in apel (EV) - cu imputernicire avocatiala, contract de asistenta juridica (tot ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata de firma de avocati adrian_t10 adrian_t10 Buna ziua. Va solicit o parere pentru o anumita situatie. Imi desfasor activitatea in domeniul constructiilor si in urma cu 4 ani am colaborat cu un ... (vezi toată discuția)