avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietar vine neanunțat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietar vine neanunțat

Salutare,

Am o situație cu proprietarul apartamentului în care stau. Sunt student, chiriaș pentru prima dată.

Eu și colegul meu de apartament am fost plecați timp de o săptămână din apartament. Într-o seară mă văd băgat într-un grup de Whapp de către proprietar care, se pare, avea câteva nemulțumiri. El venise în apartament pentru a lăsa un colet pe care colegul meu îl rugase să îl ridice pentru el, totuși el nu ne-a întrebat dacă poate veni în apartament cât timp noi suntem plecați și nici nu ne-a cerut voie, pur și simplu s-a dus.
Apoi ne trimite poze cum că sunt vase nespălate, un geam deschis, un bec aprins, o scrumieră necurățată și câteva zgârieturi pe pereți ( care erau acolo de când am fost să vizităm apartamentul ). A început să ne certe că de ce am lăsat becul aprins și vasele nespălate, nu știu pe ce temei sau cu ce scop, a aruncat scrumiera în chiuvetă și a spus că noi am făcut-o și tot circul ce era de așteptat. Noi avem pozele pe care ea nii le-a trimis și conversațiile cu ea pe whapp. Ce putem facem în acest caz ? Sunt foarte nervos datorită atitudinii pe care a avut-o față de noi și a comportamentului total neprofesional
Cel mai recent răspuns: sadrian , utilizator 09:43, 25 Noiembrie 2021
proasta crestere din partea proprietarului !... Sa ne imaginam ca mergem la mare, la un hotel. Pai vine proprietarul hotelului sa-mi faca educatie? Daca am facut stricaciuni, la final vine si constata si ma pune la plata. El nu intelege ca prin contractul incheiat a pierdut dreptul de locuinta, are doar dreptul de proprietate. Dreptul de locuit se transfera face chiriasului!
Ultima modificare: Luni, 22 Noiembrie 2021
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
12 din 12 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce putem facem în acest caz ?

Sa va spalati vasele inainte sa plecati pentru o saptamana din casa.
Ca avea drept sau nu, si-a facut vant cu coletul ala si nu putea sa il bucure ce a vazut.
E tardiv sa va intrebati ce puteti face, sa nu mi se pare ca aveti de facut ceva. Daca nu va convine atitudinea, denuntati unilateral contractul pe motiv ca v-a incalcat intimitatea, il anuntati in termenul prevazut in contract si va mutati, dar ca idee, trebuie sa veti grija de locuinta pe care o inchiriati, ca nu e cocina.
Ultima modificare: Luni, 22 Noiembrie 2021
gi-jane2, moderator
Culmea! Dar proasta crestere a chiriasilor? comparatia cu hotelul este nepotirvita. La hotel platesc si curatenia care se face zilnic.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Proprietarul NU are voie sa intre in locuinta inchiriata fara acceptul sau prezenta chiriasului!
Sunt banci in chirie. Oare, proprietarul intra cand doreste pentru "inspectie"???
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde ce e stipulat în contract, indiferent că e bancă sau persoană civilă.

Alte discuții în legătură

Este normal ca un chiriaș să plătească becul în cazul în care se arde, sau ar trebui ca proprietarul să suporte cheltuiala? Andrei_78 Andrei_78 Buna seara, 1. Stiu ca este incredibil, dar s-a ajuns si pana aici. Este normal ca un chirias sa plateasca becul in cazul in care se arde sau ar trebui ca ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere m1ha1g m1ha1g Subiect: contractul de inchiriere ! Buna ziua, anul trecut am semnat un contract de inchiriere [intocmit de agentul imobiliar] care includea o clauza ca ... (vezi toată discuția)
Rezilierea contractului de inchiriere imobil (2) RamonaNitu RamonaNitu As dori sa aflu cum ar trebui sa procedez in cazul in care: - sunt chirias: am incheiat un contract pe un an si au mai ramas 3 luni pana la termen; intre ... (vezi toată discuția)