avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietarul a inchiriat locuinta pana la o anumita ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietarul a inchiriat locuinta pana la o anumita data. Viza ...

Proprietarul a inchiriat locuinta pana la o anumita data. Viza de resedinta a chiriasului,este valabila inca 7 luni peste perioada la care inceteaza contractul de inchiriere. Nu se inteleg la pret pentru urmatorul contract. Are dreptul proprietarul sa evacueze chiriasului, chiar daca are viza de resedinta pt locuinta in cauza? Chiria este platita, la zi,Totul este in regula, nu sunt alte stricaciuni etc. Pe de o parte nu va exista contract, iar pe de alta parte exista dreptul de folosinta al locuintei, in virtutea vizei de resedinta.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:35, 9 Decembrie 2023
bineinteles ca il poate evacua.
In baza carei legi? Vine pur si simplu si il da afara, sau trebuie prin instanta?
Ultima modificare: Vineri, 8 Decembrie 2023
romanul11, utilizator
Daca nu vrea sa plece, în instanta.
Daca chiriasul a platit garantia, o suma de bani, adica a blocat suma respectiva timp de cativa ani. Proprietarul nu trebuie sa restituie atat suma cat si dobanzile legale penalizatoare? Suma nu a trebuit sa fie folosita pentru stricaciuni sau altceva. Nu era cazul.
Garanția nu e purtătoare de dobanda, i se da înapoi dacă nu au fost stricăciuni.
Ultima modificare: Vineri, 8 Decembrie 2023
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Viza flotant-dpdv proprietar picai picai Buna, am un chirias, contract nou. L-am inregistrat la Ad.Financiara. Am gasit pe net [EDITAT] textul: Actele necesare obtinerii vize de flotant Cerere ... (vezi toată discuția)
Proprietar vine neanunțat Mihai Faur Mihai Faur Salutare, Am o situație cu proprietarul apartamentului în care stau. Sunt student, chiriaș pentru prima dată. Eu și colegul meu de apartament am ... (vezi toată discuția)
Este normal ca un chiriaș să plătească becul în cazul în care se arde, sau ar trebui ca proprietarul să suporte cheltuiala? Andrei_78 Andrei_78 Buna seara, 1. Stiu ca este incredibil, dar s-a ajuns si pana aici. Este normal ca un chirias sa plateasca becul in cazul in care se arde sau ar trebui ca ... (vezi toată discuția)