avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Reclamație clasare dosar penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Reclamație clasare dosar penal

Bună ziua. Am avut un accident, mai exact am acroșat un pieton care s a angajat in traversarea unui drum prin loc nepermis în stare de ebrietate. Acesta în cele din urma a decedat. S a deschis dosar penal la parchet iar din expertize a reieșit faptul ca trebuia sa am sub 50 km/h pentru a evita, porțiunea de drum fiind cu limita legala de 50 km/h fapt pentru care procurorul a decis clasarea dosarului. Partile decedatului au depus plângere împotriva rezoluției procurorului iar acum sunt citat ca și intimat in proces iar în acesta, asigurătorul pe care-l aveam la acel moment este și el parte civilmente în dosar. Întrebarea mea este, cum ar trebuii sa procedez în acest caz. Există riscul sa fiu condamnat sau sa se schimbe decizia procurorului de clasare a dosarului sau sa plătesc daune în locul asigurării ? Mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 22 Noiembrie 2021
AlexHrt, utilizator
Cel mai recent răspuns: AlexHrt , utilizator 12:15, 23 Noiembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Soluția pe care o poate pronunța judecătorul este să respingă plângerea, să o admită și să trimită cauza la procuror, sau să rețină cauza spre judecare (ca și cum ați fi fost trimis în judecată prin rechizitoriu). Vă sfătuiesc să vă angajați un avocat care să vă reprezinte.
Ce calitate ati avut in dosar?
Bună ziua, calitate de intimat iar asigurarea pe care o dețineam pe atunci parte civilmente.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Ce calitate ati avut in dosar?

Nu ați înțeles, martor, suspect sau inculpat?
Inculpat in primul dosar de la parchet .

Alte discuții în legătură

Lntrebare citare martori Agripina1 Agripina1 daca am facut plangere in instanta impotriva ordonantei procurorului /plangere de neurmarire /netrimitere in judecata art.340 ncpp vor fi citate si partile sau ... (vezi toată discuția)
Inceperea judecății Narcisa_ Narcisa_ Parchetul a emis ordonanta de clasare, iar judecatorul de camera preliminara a desfintat ordonanta (art. 341 cpp) în vederea completării urmăririi ... (vezi toată discuția)