avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Impozite PFA - alte activități prestate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Impozite PFA - alte activități prestate

Bună. Am un PFA deschis pe codul caen cu alte servicii prestate. Făcând bani pe patreon în dolari. Sunt curios dacă sunt scutit de plata CAS? Am văzut în unele articole că pentru veniturile din alte surse plata CAS nu este necesară anual, doar impozitul de 10% plus CASS
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 00:23, 26 Noiembrie 2021
Dvs fiind PFA aveti venituri din activitati independente nu venituri din alte surse . Prin urmare datorati CAS ( 25%) si CASS (10%) daca obtineti un venit net de cel putin 12 salarii minime ( 12 x2300 = 27.600 lei ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat cu cim cu venituri si dintr-o activitate independenta Constantin2021 Constantin2021 Buna ziua, Un angajat cu CIM care are venituri si dintr-o activitate independenta (agent de asigurari) are obligatia sa plateasca, pe langa impozitul pe ... (vezi toată discuția)
Pfa Anastasia Lazariuc Anastasia Lazariuc Ce obligatii / beneficii am ca PFA? Eventual caut avocat specializat. Multumesc. (vezi toată discuția)
Veniturile realizate din drepturi de proprietate intelectuală Marinescu Lucian Marinescu Lucian Cod Fiscal - ART. 154 - Categorii de persoane fizice exceptate de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate....... h) persoanele fizice ... (vezi toată discuția)