avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna dimineața, Am și eu următoarea situație, sper ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna dimineața, Am și eu următoarea situație, sper să găsesc ...

Buna dimineața,

Am și eu următoarea situație, sper să găsesc răspunsul aici.

Eu împreună cu concubinul meu am construit o casă împreună acum mulți ani în urmă și pentru că noi nu eram in țară la momentul respectiv, actele de proprietate au fost făcute pe numele tatălui meu și pe proprietatea lui.
Acum in momentul de față am vrea ca această casă să fie trecută pe numele noastre, doar imobilul, nu și terenul.
Care ar fi procedura recomandata de Dvs. documentatia necesara și costurile estimative, pentru că de fapt costurile ne interesează mai mult, daca ne putem permite sau nu.
Aștept un răspuns din partea Dvs. !

O zi frumoasă!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:59, 23 Noiembrie 2021
nu conteaza cat costa, faceti-va acte. ca nu stiti ce se poate intampla, ca ex daca moare concubinul, ramaneti cu buza umflata
concubinul mai are frati ?
Ultima modificare: Marți, 23 Noiembrie 2021
gi-jane2, moderator
Da, are frați încă 3, dar nu au legătură. Casa este făcută pe terenul tatălui meu care este proprietar prin moștenire. Ideea este că vrem sa fim în regula in cazul in care se întâmplă ceva cu tata.... Nu prea mă înțeleg cu mama și nu se știe ce ar face pe viitor și plus că mai am un frate.

gi-jane2 a scris:

nu conteaza cat costa, faceti-va acte. ca nu stiti ce se poate intampla, ca ex daca moare concubinul, ramaneti cu buza umflata
concubinul mai are frati ?

nu stiu de ce am citit ca pe terenul tatalui lui. In fine, tot complicata va fi treaba dupa decesul tatalui daca decedeaza.
si casa e acum in acte bun comun cu mama, si aici aveti o problema.
actul pe care il veti face ar trebui sa reflecte realitatea. cum si-a facut casa pe terenul lui, poate un act de dare in plata ar fi potrivit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de moștenire? amazoana1978 amazoana1978 Tatal meu e in concubinaj cu o femeie de 20 de ani din care rezulta si un copil care nu e recunoscut de nici unu din ei , in tot acest tim a ramas casatorit cu ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare intre mostenitori fara cadastru facut atitirisca atitirisca Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva raspunsuri. Situatia este urmatoarea: Tatal meu avea 3 frati(un frate si doua surori). La mortea ... (vezi toată discuția)
Teren vândut pe baza coincidenței de nume al unui moștenitor cu cel al cu tatălui său (fără a se dezbate succesiunea): ce probleme ar putea apărea? georgica107 georgica107 Va supun atentiei urmatoarea posibila situatie: intr-o familie avem tata si doi fii, unul din fii cu acelasi nume si prenume cu tatal. In 2005, tatal moare, ... (vezi toată discuția)