avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda primarie ?este corect?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda primarie ?este corect?

Buna seara,multumesc celor care imi vor raspunde.Undeva la tara,in jud D-ta
am o casa ,veche in care locuieste mama mea.Anul trecut am inceput sa o renovez,
gresie,faianta,etc am construit de jos o baie si o bucatarie.Problema este ca nu am facut acte ptr aceste renovari.Stiu ca este ilegal(nu stiu legea si nici daca iti trebuie acte ptr renovari interioare),problema mea este cat este amenda maxima pe care o pot lua?In acelasi sat toata lumea si-a renovat casa,nimeni nu are acte in regula dar toti au primit avertisment,nu maneda?daca dau primaria in judecata ptr discriminare am sanse de castig?ma simt discriminat..multumesc ptr amabilitate
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:54, 17 Ianuarie 2010
Pentru renovari gresie, faianta, etc. nu este necesara autorizare, dar pentru "construire baie bucatarie de jos" da , motiv pentru care ati primit si amenda.
Platesti amenda si nu faceti valuri in instanta pentru "discriminare". In locul amenzii puteau dispune demolarea constructiilor efectuate fara autorizatie de construire. Dupa ce platiti amenda face-ti actele pe care trebuia sa le faceti in mod corect de la bun inceput si asa o sa fiti in regula.
Ideea ar fi sa faceti plangere impotriva pv de contraventie. In instanta puteti invoca si dispozitiile OG 137/2000 cu privire la discriminare.
Scuze...dar ma indoiesc ca veti putea sustine in instanta "discriminarea", pe motiv ca "e adevarat ca am incalcat legea si am construit fara autorizatie, dar tot satul a facut la fel si doar pe mine m-a amendat primaria"::D Mai bine va duceti la primarie pana vine amenda si incercati sa obtineti certificatul de urbanism si autorizatia de constructie pentru baie si bucatarie, pentru ca, asa cum s-a specificat mai sus, in loc de amenda va puteti trezi cu buldozerul in curte...
Din nefericire,ati incalcat flagrant prevederile legale>platiti amenda si solicitati eliberarea autorizatiei necesare.
Daca legea este aplicata in mod corect,nu inseamna discriminare,indiferent de culoarea pielii sau de orice alte motive care ar putea fi invocate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie neautorizata Helena_L Helena_L Proprietarul a construit anexe(baie,bucatarie) la casa fara autorizatie de constructie iar acum doreste sa vanda casa. Ce trebuie sa faca? Am inteles ca a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, de curand am achizitionat un apartament. toate frumoase ... Paul2017 Paul2017 Buna ziua, De curand am achizitionat un apartament. Toate frumoase pana am inceput renovarile. Problema este urmatoarea, la fiecare zgomot ne trezim cu ... (vezi toată discuția)
Invitatie primarie Alexalivia Alexalivia Buna ziua. De curând am cumpărat un apartament si am inceput renovarea. Odată cu începerea renovarii bineinteles ca ne.am trezit cu vecini care ne-au facut ... (vezi toată discuția)