avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua. Dacă mi se recalculează pensie în baza ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua. Dacă mi se recalculează pensie în baza Legii 197/2021 ...

Bună ziua. Dacă mi se recalculează pensie în baza Legii 197/2021 (pentru stagiul complet de cotizare de 25 ani, eu având în octombrie 2018 ,data ieșirii la pensie pentru limită de vârstă, stagiul complet de cotizare de 35 ani) aceasta se face din data depunerii cererii sau se emite o nouă decizie care o va înlocui pe cea din 2018( practic recalculare din octombrie 2018)? Mulțumesc frumos anticipat pentru răspuns. Toate cele bune și sănătate maximă.
Cel mai recent răspuns: nicky63 , utilizator 18:26, 23 Noiembrie 2021
Știam asta. Problema pe care nu o știu mulți este că nu se dorește aplicarea legii 197/2021 datorită impactului bugetar( ordine de sus). Nu-i nicio problemă, se rezolvă în justiție. În răspunsul primit de la CNPP( dintre cele vreo șase câte am primit, toate diferite) mi se spune că nu se poate asimila gr.1 cu condiții speciale. Eronat!!! La art.158 din Legea 263/2010 se prevede cum este asimilată gr.1 cu condiții speciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie - grupe munca Elenastef49 Elenastef49 De ce nu se recalculează pensiile pentru grupa de munca indiferent de domeniu in care a lucrat? Am lucrat 14 ani grupa 1 si 9 ani grupa 2 in chimie pe ... (vezi toată discuția)
In cazul unei femei care are pensie anticipata si opt ani vechime ... adi46 adi46 In cazul unei femei care are pensie anticipata si opt ani vechime peste stagiul de 35 de ani cotizati, adica peste 41 de ani vechime, se poate iesi la pensie ... (vezi toată discuția)