avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... doresc sa pun urmatoarea intrebare . Notarii accepta ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

doresc sa pun urmatoarea intrebare . Notarii accepta sa semneze ...

doresc sa pun urmatoarea intrebare . Notarii accepta sa semneze o vanzare-cumparare daca actele celor care vand [ act propietate , cadastru , intabulare etc ] nu sunt conforme cu realitatea , chiar daca cumparatorul stie de problema si o accepta ??! Este vorba pe scurt de o casa cu teren - care in acte figureaza cu mult mai mult si in realitate apare diferenta mare la terenul suprafata totala . Actele sunt actuale si valabile ; realiatea nu coincide cu actele din motive ce pe noi ne depasesc - am ales sa spunem oricui care este interesat adevarul , dar imi este teama ca ma stresez cu posibili cumparatori degeaba fiindca nu vom trece de notar . Noi suntem 3 mostenitori . Multumesc pentru orice raspuns ! Formularea mea este corecta si nu va indoiti ca nu intelegeti ce cititi .
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 09:17, 25 Noiembrie 2021
Si cum ar putea sa isi dea seama notarul de diferenta intre acte si realitate? Daca cumparatorul accepta inadvertentele si isi asuma toate riscurile, notarul public ii pote pune in vedere acet fapt in contractul de vanzare, act in care cumparatorul declara ca a luat la cunostinta si este de acord sa cumpere in aceste conditii, reglementand ulterior situatia, pe costul si pe riscul sau.
ma voi asigura ca notarul va cunoaste adevarul ... Adevarul este in defavoarea cumparatorului - practic acesta cumpara o suprafata cadastrata si intambulata net superioara realitatii fizice care este net inferioara. Nu numai cumparatorul va cunoaste toate detaliile nefavorabile lui , dar si notarul si vom chema si vecinii implicati sa inteleaga si aceia ca noi am facut cunoscut adevarul si nimeni nu se va putea ridica cu pretentii asupra nimanui niciodata ! Eu nu merg dupa principiul - cum ar putea afla persoana x ! Va afla cu lux de amanunte de la mine . Vreau sa dorm linistit si nimeni - cel putin pe mine sa nu ma poata acuza de ceva . Dar in aceasta ordine de idei imi este teama ca fac eforturi inutile si pina la urma daca prin absurd cineva se va gasi amator sa cumpere sa fim opriti de notar din cauzele citate anterior. Este exclus un posibil proces in instanta pentru a clarifica noi mostenitorii aceste neregului existente - ar dura foarte mult , ar costa mult si nu ne-am putea recupera banii cheltuiti din vanzarea propietatii. Orice incercare de a furisa minciuna pe o asemenea tema poate avea rezultate devastatoare viitoare !
Bravo, felicitati pentru atitudinea corecta. Explicati intai speta unui notar si asigurati-va ca cel putin unul, cunoscut de dvs, este dispus sa autentifice actul. Nu ar trebui sa fie nici o problema cata vreme situatia (neconcordanta) este descrisa complet in act si cumparatorul este de acord sa cumpere in aceste conditii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionare casa fara intabulare in vederea demolarii Brezae Brezae Sunt interesat sa achizitionez o casa batraneasca care nu este intabulata. Intrebarea mea este: Mai este necesara intabularea acesteia, de vreme ce doresc sa o ... (vezi toată discuția)
Contracte de v-c teren încheiate în baza unui certificat de moștenitor shakara shakara Buna seara! detin in propietate un teren pe care l am cumparat de la tatal meu in anul 2004 si care la randul lui l a cumparat de la 3 mostenitori in anul ... (vezi toată discuția)
Vanzare bunuri viitoare ContSters21743 ContSters21743 Salve. Am un teren langa Vatra Dornei pe care intentionez sa il impart in parcele de cca 1000 mp. Costurile ocazionate de parcelare le-as suporta eu daca ... (vezi toată discuția)