avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... prima vacanta functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

prima vacanta functionar public

as dori sa stiu daca un inalt functionar public care are primul loc de munca intr-o facultate (activitate didactica) are dreptul la prima de vacanta ?
Cel mai recent răspuns: straina , utilizator 15:13, 13 Ianuarie 2010
Din cate stiu eu, prin legea nr. 330/2009,primele de vacanta , au disparut.... :)
ma referam la anul 2009
Da, pentru ca legea nu face distinctie intre "primul" si al "doilea" loc de munca. Functionarii publici, beneficiaza la plecarea in concediu, de o prima , dupa cum urmeaza
ART. 23
(1) La plecarea în concediul de odihnă funcţionarii publici au dreptul, pe lângă indemnizaţia de concediu, la o primă egală cu salariul de bază brut din luna anterioară plecării în concediu.
(2) În cazul în care concediul de odihnă se efectuează fracţionat, potrivit legii, prima prevăzută la alin. (1) se acordă odată cu indemnizaţia de concediu cuvenită pentru fracţiunea cea mai mare.
(3) Funcţionarii publici care în cursul anului nu au putut efectua concediul de odihnă beneficiază de prima prevăzută la alin. (1) în luna decembrie.
(4) Pentru funcţionarii publici care nu au lucrat tot timpul anului în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice prima de concediu se acordă proporţional cu perioada în care au lucrat în cadrul acestora, luându-se în calcul salariul de bază brut din ultima lună de activitate anterioară plecării în concediu.
L 330/2009 nu anuleaza L188/1999;
deocamdata mai sunt prime restante neplatite din 2009
NU, dar abroga O.G. nr.6 /2007- modificata, completata si plina de sange, unde la art. 23 se prevedea aceasta prima de vacanta.Se poate intradevar merge pe prevederile art. 35 alin. (2) Legea nr. 188/1999.Deci, voi lua prima si in anul 2010. =D> =D> =D>
Nota = o sa mi-o iau in luna ianuarie, pana a apuca guvernantii sa o suspende. :D
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2010
mihaicalinescu2005, utilizator

Alte discuții în legătură

Prima de vacanta crimea crimea Sunt functionar public la o primarie si intrebarea mea este daca in anul 2010 la plecarea in concediu de odihna vom mai beneficia de prima de vacanta (vezi toată discuția)
Prima de vacanta mirela teodora mirela teodora Buna ziua! Ajutaţi-ma, va rog ! functionarii dintr-o primarie au solicitat in luna decembrie prima de vacanta! se mai poate da, se da diminuata acum in ... (vezi toată discuția)
Prima de vacanta Iuliana1 Iuliana1 Prima de vacanta , stipulata in Legea 330/2009 la art.48,pct.43(2), intra sub incidenta Legii nr.118/2010 privind unele masuri de restabilire a echilibrului ... (vezi toată discuția)