avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Prima de vacanta
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Prima de vacanta

Buna ziua! Ajutaţi-ma, va rog ! functionarii dintr-o primarie au solicitat in luna decembrie prima de vacanta! se mai poate da, se da diminuata acum in decembrie ptr anul 2010?pe 2011 nu se dau dar,ajutaţi-mă va rog cu un punct de vedere!ce baza legala avem?
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Alexia2760 , utilizator 14:42, 19 Ianuarie 2011
Trebuia platita in decembrie 2010, conform O.G. nr. 6/2007:

ART. 23
(1) La plecarea in concediul de odihna functionarii publici au dreptul, pe langa indemnizatia de concediu, la o prima egala cu salariul de baza brut din luna anterioara plecarii in concediu.
(2) In cazul in care concediul de odihna se efectueaza fractionat, potrivit legii, prima prevazuta la alin. (1) se acorda odata cu indemnizatia de concediu cuvenita pentru fractiunea cea mai mare.
(3) Functionarii publici care in cursul anului nu au putut efectua concediul de odihna beneficiaza de prima prevazuta la alin. (1) in luna decembrie.

Insa acest text a fost abrogat din 01.01.2011 prin Legea nr. 284/2010,#-o
=D>
multumesc ft. mult !
mi-ati fost de mare folos:)
Ma interesa si pe mine raspunsul complet. Daca s-a facut cerere de acordare in decembrie si nu a fost luata in seama...ce putem face? Instanta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima vacanta functionar public draghita draghita as dori sa stiu daca un inalt functionar public care are primul loc de munca intr-o facultate (activitate didactica) are dreptul la prima de vacanta ? (vezi toată discuția)
Prevederi referitoare la salarizare incalcate, cine poate fi sesizat? zama cristian zama cristian Speta: In ianuarie 2010, la stabilirea salariului unui insp.specialitate gr.II, personal contractual, s-a luat in calcul suma maxima prevazuta in anexa II a ... (vezi toată discuția)
Functionari publici plecati in somaj-retinere prima de vacanta? grozeamagdalena grozeamagdalena Buna seara ! sunt functionar public si plec la somaj, as dorii sa stiu daca mi se va oprii din prima de vacanta pe care am luat-o si am efectuat mai multe zile ... (vezi toată discuția)