avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Prevederi referitoare la salarizare incalcate, cine ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Prevederi referitoare la salarizare incalcate, cine poate fi sesizat?

Speta: In ianuarie 2010, la stabilirea salariului unui insp.specialitate gr.II, personal contractual, s-a luat in calcul suma maxima prevazuta in anexa II a din OG 10/2008, respectiv 921 lei (din nestiinta sau reavointa) desi din oct. 2008 era in vigoare anexa II b a OG 10/2008 care stabilea un salariu max.de1016 lei. In 2011, dupa lupte grele, amenintari cu judecata, s-a cazut de acord sa se calculeze corect salariul si sa i se restituie suma rezultata din diferenta salariului corect calculat si cea pe care o primise de fapt, pentru anul 2010.In paralel cu aceasta, un alt coleg (fiul secretarului uat) primeste si el aceasta diferenta si calcul salarial
chiar daca incepand cu 1 august 2010 este trecut in corpul functionarilor publici, primeste prima de vacanta pentru 2010 pe tot anul, dar in 2011 i se recalculeaza salariul pe baza aceleiasi OG 10/2008, anexa 2 b (aplicabila contractualilor).
Cine poate fi sesizat, ce acte s-au incalcat, de cine?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2012
zama cristian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 12:31, 21 Februarie 2012
Sesizati Curtea de Conturi.
Ei va spun daca s-au incalcat sau nu normele legislative si tot ei pot dispune restituirea sumelor platite suplimentar.
Atentie sa fiti in regula.
OG nr. 10/2008 (cu grila respectiva) era aproape in totalitate abrogata in ianuarie 2010, asa ca pe baza carui text de lege trebuia sa vi se acorde un salariu de 1016 lei?....:hammer:

Cu ce ocazie v-a fost stabilit salariul atunci? Recrutare, promovare, incetare suspendare?

Cat priveste prima de vacanta:
O.G. nr. 6/2007
ART. 23
(1) La plecarea in concediul de odihna functionarii publici au dreptul, pe langa indemnizatia de concediu, la o prima egala cu salariul de baza brut din luna anterioara plecarii in concediu.
(2) In cazul in care concediul de odihna se efectueaza fractionat, potrivit legii, prima prevazuta la alin. (1) se acorda odata cu indemnizatia de concediu cuvenita pentru fractiunea cea mai mare.
(3) Functionarii publici care in cursul anului nu au putut efectua concediul de odihna beneficiaza de prima prevazuta la alin. (1) in luna decembrie.
(4) Pentru functionarii publici care nu au lucrat tot timpul anului in cadrul autoritatilor sau institutiilor publice prima de concediu se acorda proportional cu perioada in care au lucrat in cadrul acestora, luandu-se in calcul salariul de baza brut din ultima luna de activitate anterioara plecarii in concediu.
Dar mai e valabil O.G. nr. 6/2007? Prime de vacanta nu am mai vazut de 3 ani. Cica nu sunt bani. Sau in unele institutii s-a dat aceasta prima si noi nu stim?
Da, mai sunt in vigoare unele articole.
Da, in anul 2010 functionarii publici aveau dreptul la prima de vacanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de vacanta functionari publici nicoleta74 nicoleta74 Buna ziua, am o problema la care, ca de obicei, pentru rezolvare sunt mai multe pareri. Suna cam asa: am avut calitatea de functionar public pana la data de 1 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu de odihna pt personal contractual mariana3040 mariana3040 sunt angajata ca personal contractual intr o primarie din 2008 . Vreau sa mi spuneti daca pt concediile efectuate in anul 2009 si 2010 trebuia sa mi se acorde ... (vezi toată discuția)
Functionari publici plecati in somaj-retinere prima de vacanta? grozeamagdalena grozeamagdalena Buna seara ! sunt functionar public si plec la somaj, as dorii sa stiu daca mi se va oprii din prima de vacanta pe care am luat-o si am efectuat mai multe zile ... (vezi toată discuția)