Buna ziua.Am avut un proces cu Garda Financiara [eu fiind administratorul unei S.C.}contestand o amenda ce mi s-a dat pe nedrept{dupa parerea mea} ,am castigat in instanta acel proces,insa Garda Financiara a depus recurs si eu acum trebuie sa depun o INTAMPINARE la tribunal cu cel putin 5 zile inainte de urmatorul termen. Intrebarea mea e:cum se face aceasta intampinare{ce date si nume trebuie sa contina ea}si ...ce sanse sunt ca decizia finala sa-mi fie {din nou}favorabila?In general,ce se intampla in astfel de situatii? P.S.Mentionez ca la primele procese nu am avut avocat si m-am prezentat personal in instanta,poate {si}de aceea nu sunt familiarizat cu anumiti termeni juridici.VA MULTUMESC.
cereti respingerea recursului formulat de Garda pentru motivele pe care le-ati aratat la instanta de fond pentru anularea procesului verbal. Este bine ca mai inainte sa formulati intampinarea sa vedeti dosarul ca sa vedeti recursul formulat de Garda. In general juristii acesteia formuleaza doar o cerere simpla prin care declara recursul fara a o motiva in fapt si in drept. Daca ati castigat la fond aveti sanse mari de castig si in recurs. Vedeti de asemenea daca Garda a respoectat termenul legal pentru declararea recursului . Si aici s-ar putea sa aveti un atu deoarece nu toate recursurile sunt declarate in termen.
Intampinarea are aceleasi elemente formale ca si cererea de chemare in judecata, sustinandu-va afirmatiile cu elemente care sa combata motivele de recurs ale recurentului.
Insa daca doriti puteti accesa orice site cu modele de cereri in instanta, si veti avea modelul formal al intampinarii.
Eu totusi va sfatuiesc sa apelati la un avocat ori jurist.
Nedepunere intampinare
ramy84
Instanta de fond a respins contestatia la executare formulata de catre contestator, iar acesta a formulat recurs, mentionand ca va depune motivele de fapt si ... (vezi toată discuția)