avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua!!! Referitor la veniturile realizate ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua!!! Referitor la veniturile realizate cuprinse in anexa ...

Buna ziua!!!
Referitor la veniturile realizate cuprinse in anexa 2, necesare la stabilirea indemnizatiei pentru crestere copil, care este "venitul net realizat (lei)"???
Din saalriul brut de incadrare se scad contributiile, deducerile, cu tichete, fara tichete de masa .... cu impozit, fara impozit ... Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: luminita29 , utilizator 15:43, 27 Noiembrie 2021
Tichetele de masa acordate potrivit legii sunt considerate venituri din salarii. Valoarea nominala a tichetelor de masa acordate angajatilor se include in venitul brut lunar din salarii si se impoziteaza conform art. 57 din Codul fiscal. Venitul net realizat cuprinde si valoarea nominala a tichetelor de masa acordate.

In adeverinta eliberata de angajator, al carui model este redat in Anexa nr. 2 la Norma metodologica de aplicare a prevederilor OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor se inscriu veniturile nete realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea tichetelor de masa adriana.karageorge adriana.karageorge Urmare noilor reglementari, impozitarea tichetelor se face aplicand 16% la suma nominala a tichetelor sau suma reprezentand valoarea tichetelor se aduna la ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa AlinaMaxim AlinaMaxim Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajute cineva in completarea unei adeverinte pentru cresterea copilului pana la 2 ani. Dilema mea ar fi urmatoarea venitul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia lunara se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete nogti nogti Buna ziua, as dori sa pun si eu o intrebare. In aceste venituri nete intra si bonurile de masa prima de craciun, paste? Va multumesc mult! #-o (vezi toată discuția)