avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Detin o uscatorie intr-un bloc, ce pot face cu ea?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Detin o uscatorie intr-un bloc, ce pot face cu ea?

Ce fac cu uscatoria? Detin o uscatorie intr-un bloc, ce pot face cu ea, sta inchisa. Daca nu am apa nu am ce sa fac cu ea. Si nu e ok sa platesc intretinere si impozit la primarie, a fost folosita ca locuinta, cu aprobari la negru si cu implicarea tuturor proprietarilor de apartamente. NU VAD DE CE SA PLATESC TAXE LA INTRETINERE, din partea mea sa arda cu tot blocul. Si pe orice avocat intrebi, fara acordul tuturor proprietarilor de apartamente, nu poti instala apa sau canalizare. Sunt obisnuit sa dorm si pe camp, nu e problema, nici nu ma rog de oameni sa imi dea voie de modificari, dar cred ca trebuie sa existe o modalitate de a o racorda la apa si canal. Are baie amenajat, certificat ebergetic care specifica ca e doatat cu baie cu detoate, primaria o are trecuta la impozite ca avand destinatie de 'Locuinta', dar in CF e uscatorie si atat.

De vandut nu o vand , mai bine raman fara ea, decat sa vina unii cum sunt sunt majoritatea romanilor sa negocieze pretul. Pot sa fac ceva sau e destinata sa stea inchisa, si eu sa platesc impozit si intretinere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Noiembrie 2021
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: garetbora , utilizator 20:11, 27 Noiembrie 2021
Dv ati achizitionat cu document legal uscaorie in imobil d elocuit in comun?
In cartea tehnica a constructiei,uscatoria ca si alte spatii reprezinta parte comuna
fara acordul tuturor proprietarilor de apartamente, nu poti instala apa sau canalizare.

Daca spatiul detinut d edv in fapt este uscatorie,cum este inregistrat derept spatiu cu destinatia de locuinta??
Conform dispozitii in vigoare pentru ca un spatiu sa fie incadrat si apreciat drep spatiu cu destinatia de locuinta ,trebuie sa intruneasca anumite caracteristici si norme tehnice,pe care partea comuna sau spatii cu alta destinatie din proiect si din constructie nu po sa le intruneassca
Clarificati statutul spatiului ,eventual verificati temeinic unde si in ce baza a fost modificat statutul spatiului din uscatorie in spatiu cu destinatia de locuinta
da. e vanduta de mai bine de 12 ani, eu o am de 1 an. E proprietatea mea, 100%, cota 1/1. .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am achizitionat de curand o uscatorie. problema e ... garetbora garetbora Buna ziua. Am achizitionat de curand o uscatorie. Problema e ca nu am racordare la apa si canalizare. Iar conductele de apa si canalizare nu trec prin perete ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie spatiu comercial in locuinta crissfdc crissfdc Buna, Am vazut in legea 230/2007 ca citez \"Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta fata de ... (vezi toată discuția)
Modificare cf uscatorie/pod in apartament hernancattaneo hernancattaneo [b]Buna ziua[/b], am achizitionat in 2019 un pod/mansarda unui bloc care este transformat intr un apartament foarte frumos. In CF apare etaj Pod , Uscatoria ... (vezi toată discuția)