Buna ziua. Am nevoie de o lamurire referitoare la indicele de corectie. Problema pe care v-o expun este al tatalui meu pensionar la limita de varsta iesit la pensie anul acesta. In anul 2017 si-a deschid dosar de pensionare la casa de pensii, pentru a iesi la pensie anticipata dar datorita calculului si a pensiei foarte mici, nu a acceptat sa ramana la pensie, fara sa faca cerere de renuntare. El a continuat sa munceasca pana in prezent. Anul acesta in aprilie a iesit la pensie la limita de varsta dar la calculul deciziei de pensionare i s-a aplicat indicele de corectie din anul 2017, de cand a deschis dosarul de pensionare si nu indicele de corectie din anul acesta. Va rog frumos daca puteti sa ma lamuriti cu privire la acest lucru referitor la indicele de corectie si anume, care trebuie corect si legal aplicat la calculul deciziei de pensionare. Multumesc.
Decizia neanulata si necontestata in termenele prevazute de lege, devine definitiva.Asadar prima deschidere de dretpuri a fost anul 2017.Cu indicele aferent anului 2017 va ramane definitiv.
Pensionare
elenamihaila
Am iesit la pensie partial anticipat in aprilie 2014 si am avut un indice de corectie la calcularea pensiei de 1,07.In luna iule 2017 voi iesi la pensie la ... (vezi toată discuția)