avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua, sunt diabetic de tip I cu grad de handicap ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua, sunt diabetic de tip I cu grad de handicap accentuat. ...

Bună ziua,
sunt diabetic de tip I cu grad de handicap accentuat. Lucrez în Bulgaria . Ca să imi pot lua medicația și pentru controalele medicale obligatorii sunt obligat să vin în țară deși asigurări de sănătate plătesc și în România și în Bulgaria. Medicii bulgari / angajatorul bulgar pretind/ pretinde că Bulgaria nu își poate permite să plătească tratamentul cu insulină . Angajatorul român pretinde ca pentru a îmi lua rația de insulină și de teste din țară să fac cerere și să vin în concediu de odihnă.
Ce legislație există în acest sens pentru respectarea problemelor persoanelor cu handicap/ diabet?
Am avut un accident în Bulgaria. Angajatorul român nici măcar nu a precizat la angajare că trebuie făcută o asigurare privată de sănătate în Bulgaria până la dobândirea permisului de ședere pentru a fi asigurat transportul în țară în caz de accident. Ca să mă întorc am fost nevoit să plătesc din buzunar o salvare particulară, deși la angajare mi s=a spus clar că am dreptul la decontarea drumului dus-întors. Pentru aceasta ar fi trebuit să fac o cerere înainte de accident conform regulamentului respectiv, ca și cum ar fi trebuit să știu când mă voi accidenta.
Există o legislație în sensul protejării persoanelor cu diabet care lucrează în străinătate?
Ultima modificare: Luni, 29 Noiembrie 2021
LcMc, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună seara ! am și eu o problemă ! În decembrie 2021 am fost ... Morcan Luminita Morcan Luminita Bună seara ! Am și eu o problemă ! În Decembrie 2021 am fost în Egipt , 7 zile , cu o companie de turism ! Am fost internată de urgență 4 zile ... (vezi toată discuția)
Sunt bolnava de diabet. sunt din bucuresti. Anca Mirica Anca Mirica Am fost cateva zile internata la spitalul Cantacuzino. Mi s-a spus sa merg sa incerc sa ma pensionez dar unde sa merg, nu mi s-a spus, mai ales ca rezidentele ... (vezi toată discuția)
Coasigurat Stefan17 Stefan17 Buna ziua Sotia mea are diabet de aproape 13 ani, dar ultimi 12 ani a locuit in Spania, ne-am casatorit de 2 luni si s-a mutat in Romania, doresc sa o inscriu ... (vezi toată discuția)