avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Bună seara ! Am și eu o problemă ! În Decembrie ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Bună seara ! Am și eu o problemă ! În Decembrie 2021 am fost ...

Bună seara ! Am și eu o problemă !
În Decembrie 2021 am fost în Egipt , 7 zile , cu o companie de turism ! Am fost internată de urgență 4 zile intr-un spital privat ! Menționez că înaintea plecării Am făcut o asigurare de calatorie la Grupama ( suma asigurată 50 000 de euro ) . După ce am trimis istoricul meu medical ( diabet de tip 1 ) am fost înștiințați că am de plătit suma de 5800 de euro către spital ( pentru 4 zile ) ! Firma de asigurări spune că nu poate acoperii decât 500 de euro întrucât, consideră dânșii era o boală preexistentă ! Diagnosticul pus de spital este DKA ,cu probleme renale cauzate de dezhidratare și gastroenterita severă !
Am diabet din 2005 ! Niciodată nu am avut aceste afecțiuni legate de diabet ! Au dreptate cei de la asigurări sau nu ? Există un acord de reciprocitate pentru sănătate într România și Egipt ? Ce pot face , întrucât banii trebuie să îi dau în 90 de zile ! Iar eu consider că e mult prea mult pentru posibilitățile mele ! Și încă ceva , sunt persoană cu handicap accentuat ! Ce mă sfătuiți ! Mulțumesc anticipat ! O seară faină la toată lumea !
Cel mai recent răspuns: Daniel Vidoe , Consultant asigurari 15:51, 7 Februarie 2022
Buna ziua,
Conform conditiilor de asigurare:
7.1 Asigurătorul NU va plăti Indemnizația de asigurare pentru cheltuieli ocazionate de:
În cazul ASIGURĂRII MEDICALE și a ASIGURĂRII DE ACCIDENTE DE PERSOANE
a) orice condiţie pre-existentă cu excepţia unui prim serviciu organizat exclusiv de compania de asistență medicală pentru măsuri de urgență medicală, salvarea vieții asiguratului sau calmarea durerilor acute în limita sumei de 500 euro. În cazul în care asiguratul se află în imposibilitatea apelării companiei de asistență, iar riscul asigurat se produce din cauza unei condiții pre-existente, se va plăti o indemnizație de maximum 500 euro, pe baza documentelor justificative prezentate asigurătorului la întoarcerea în țară.

In aceasta situatie, Asiguratorul a procedat corect.
Inainte de a incheia o polita de asigurare (indiferent de tipul acesteia), va recomand sa cereti broker-ului sa va trimita conditiile de asigurare pentru a le studia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze abuzive în contractul de asigurare de viata Adevar2 Adevar2 Bună ziua! Va rog respectuos sa ma ajutați cu un sfat, pentru următoarea situație de fapt : Soțul meu a făcut un credit pentru nevoi personale ... (vezi toată discuția)
Suspiciune de dosar ilegal in cadrul casei de asigurari de sanatate nitasilviu nitasilviu In 2009 am plecat in Franta si m-am angajat, unde mi s-a facut automat asigurare de sanatate. Inainte de aceasta plecare eram asigurat in Romania si in ... (vezi toată discuția)
Dosar in cadrul casei de asigurari de sanatate ilegal nitasilviu nitasilviu In 2009 am plecat in Franta si m-am angajat, unde mi s-a facut automat asigurare de sanatate. Inainte de aceasta plecare eram asigurat in Romania si in ... (vezi toată discuția)