avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Coasigurat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Coasigurat

Buna ziua
Sotia mea are diabet de aproape 13 ani, dar ultimi 12 ani a locuit in Spania, ne-am casatorit de 2 luni si s-a mutat in Romania, doresc sa o inscriu la casa de asigurari de sanatate pentru a putea intra in programul nationa de sanatate pentru diabetici ca sa poata sa primeasca insulina si ce mai are nevoie pentru diabet, dar nu stiu cum ar trebui sa procedez ea are 25 de ani si nu a lucrat in tot acest timp in Romania nicaieri si nici nu a facut vreo scoala aicea in Romania ( liceul l-a facut in Spania).Daca merg sa o inscriu va trebui sa platesc din urma asigurarea de sanatate? Daca o fac coasigurat pot cumva sa scap de lucru acesta ?
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 15:31, 28 Ianuarie 2013
Sotia poate beneficia de asigurare de sanatate prin asigurarea dvs.
O declarati la locul de munca ca persoana aflata in intretinerea dvs si ca si coasigurat.
Trebuie sa predati si documente: copie dupa certificatul de casatorie, copie dupa actul ei de identitate, adeverinta de la fisc ca nu are venituri.
Puteti solicita apoi de la locul de munca adeverinta de asigurat la sanatate, in care va apare trecuta si sotia, adeverinta cu care va prezentati la medicul de familie pentru a fi luata in evidenta si la specialisti cand e cazul.
Multumesc de raspuns.
Buna ziua,

Actele necesare pentru a fi coasigurat sunt tot aceleasi?:
1 adev de la primarie
2 adev de la finante
3 copie BI/CI
4 certificat casatorie
5 cerere din partea angajatului

Si inca o intrebare: Daca asiguratul si coasiguratul nu sunt din judetul in care firma isi are sediul, adeverintele de unde se iau?

multumesc!
Sunt aceleasi acte.
Adeverintele se iau din judetul de domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta coasigurat roberto76 roberto76 Buna seara Sotia a terminat concediul de crestere a copilului si la firma la care a lucrat nu s-a mai putut intoarce, contractul fiind intrerupt prin acordul ... (vezi toată discuția)
Asigurare in sistemul public de sanatate camellia_camy camellia_camy As dori sa va rog daca se poate sa-mi raspunde-ti la urmatoarea intrebare: In cazul in care sotia este incadrata cu carte de munca si plateste asigurarile la ... (vezi toată discuția)
Obtinerea cardului european de sanatate ceass pentru persoane coasigurate sau fara venituri cyan cyan am o nelamurire legata de documentele necesare ptr obtinerea cardului european de sanatate CEASS. eu sunt asigurat ca si salariat, sotia este coasigurat ... (vezi toată discuția)