Buna ziua.
In 2020 am dorit sa import pe persoana fizica 100 masti 3M + 100 filtre.
In urma discutiei cu vanzatorul am stabilit ca acestea erau originale.
Am facut plata si comanda prin intermendiul platformei alibaba.
Dupa ce au ajuns produsele in vama, m-au sunat si mi-au spus ca acestea s-ar putea sa fie contrafacute si ca or sa le faca o analiza. Avand in vedere ca eram sigur ca sunt originale, nu am avut nici o obiectie.
Dupa analiza acestora acestia mi-au spus ca sunt contrafacute si ca au procedat la distrugerea lor.
Am incercat sa recupar banii de la vanzator, dar platforma mi-a oferit jumatate din suma platita (chiar daca nu a fost vina mea).
Am crezut ca toate acestea s-au terminat, dar ... dupa o perioada am primit o amenda de la administratia vamala timisoara pentru infractiunea de intrducerea in tara produse contrafacute.
Am contactat un avocat (care nu a mai avut legatura cu astfel de cazuri) si mi-a dat dreptate.
Am contestat amenda in termenul prevazut. Am pus in dosar chiar si convorbirile cu vanzatorul in care acesta a sustinut ca sunt originale.
Avand in vedere ca eu nu stiam ca acestea sunt contrafacute....
Instanta a respins contestarea mea si am facut recurs.
Saptamana trecuta am primit la primarie de la anaf o cerere de retinere a sumei de 3000 lei (amenda intreaga).
Daca o plateam in 14 zile era jumatate...
Nu stiam ca au respins recursul, deoarece avocatul nu m-a anuntat...
Am sunat avocatul si mi-a spus ca nu mai e nimic de facut.... sa platesc amenda. Am pierdut si jumatate din bani pe marfa, au si distrus marfa si acumum ma pun sa si platesc o amenda.
Ce e ce facut in acesta situatie ?
Import
CrisaKK
Buna ziua,
Doresc sa import haine de branduri cunoscute, de tip outlet. Intrebarile mele sunt:
1.Daca exista firma unic distribuitor in Romania pt. brandul ... (vezi toată discuția)