avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna seara.In ce condiții se poate recalcula pensia ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna seara.In ce condiții se poate recalcula pensia in funcție ...

Buna seara.In ce condiții se poate recalcula pensia in funcție de veniturile reale avute și nu in cele înscrise in carnetul de munca.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:52, 2 Decembrie 2021
La acest moment doar prin hotarare judecatoreasca definitiva.
Bună dimineața!
Daca aveți adeverințe ce susțin cele afirmate de dvs. puteți face cerere de recalculare a pensiei la Casa de pensii teritorială! Daca nu vă recalculează pensia sau nu va dau niciun răspuns în termen legal, puteți să îi acționați în judecată!
Atenție însă la adeverințe!
Av. Mădălina Moceanu
MMPS a emis Ordinul nr. 487/ 31.05.2021 conform caruia casele judetene de pensii au obligatia sa accepte toate edeverintele primite in care se regasesc datele de contributivitate in vederea evaluarii pensiilor din sistemul public pana la 01.09.2023. In acelasi ordin se mentioneaza ca sumele datorate catre pensionari nu se prescriu dupa 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, m-am pensionat in 2019, mai pot contesta in justitie ... myhai55 myhai55 Buna ziua, M-am pensionat in 2019, mai pot contesta in justitie decizia de pensionare pe motiv ca nu mi-au fost luate in calcul sporurile si sumele din acord? ... (vezi toată discuția)
Am intrat in posesia unei adeverinte care contine toate sporurile ... florinm58 florinm58 Am intrat in posesia unei adeverinte care contine toate sporurile posibile date din anul angajarii mele 1976 si pana in 2001 ,de CO,Ture,Sarbatori ,Nopti ... (vezi toată discuția)
Secretomania evaluarii pensiilor ?! POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Secretomania procedurii de evaluare a pensiilor din sistemul public de pensii. In MO nr. 609/ 18.06.2021 a fost publicat Ordin MMPS nr. 487/ 31.05.2021. La ... (vezi toată discuția)