avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara, Am si eu o întrebare, daca nu am loc de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara, Am si eu o întrebare, daca nu am loc de muncă si dovedesc ...

Buna seara,

Am si eu o întrebare, daca nu am loc si dovedesc ca nu am, mi se poate face plangere penala pentru abandon de familie, si conform legii sa fac închisoare? Doresc sa va ajutați cu un răspuns, nu am reușit sa imi gasesc de munca pentru ca sunt obligat sa ma vaccinez
Cel mai recent răspuns: Cristi49 , utilizator 23:36, 2 Decembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
pai, si ?
de cat timp nu aveti de munca ? de cat timp aveti obligatia de a plati pensie ?
conteaza daca din rea credinta nu platiti sau chiar nu aveti de unde.
Cine va intretine daca nu munciti ?
Nu am loc de munca de vreo 2 luni, cand am avut m-am rugat de sotie sa vorbesca cu un executor pt a putea plati dar nu ma luat in seamă, din lun iulie, dar de atunci am apucat sa platesc vreo 2 luni. Iar loc de munca acuma nu am, pentru pe unde am fost eram obligat sa ma vaccinez, de întreținut acest aspect, sunt parintii mei momentan, eu am si un mic handicap la picior, operat de 4 ori merg cu ajutorul unei orteze de picior, fara ea exista posibilitatea sa mi rupa iar ligamentele

gi-jane2 a scris:

pai, si ?

Iar daca aveam plateam, dar nu am dd unde.... Eu zic ca una este cand ai loc de munca si nu vrei si alta este cand chiar nu ai loc de munca si nu ainde unde....

Cristi49 a scris:

Nu am loc de munca de vreo 2 luni, cand am avut m-am rugat de sotie sa vorbesca cu un executor pt a putea plati dar nu ma luat in seamă, din lun iulie, dar de atunci am apucat sa platesc vreo 2 luni. Iar loc de munca acuma nu am, pentru pe unde am fost eram obligat sa ma vaccinez, de întreținut acest aspect, sunt parintii mei momentan, eu am si un mic handicap la picior, operat de 4 ori merg cu ajutorul unei orteze de picior, fara ea exista posibilitatea sa mi rupa iar ligamentele

gi-jane2 a scris:

pai, si ?

Ca munciți sau nu copilul nu poate manca doar când dvs munciți.
Va poate executa pe suma dacă aveți ceva pe numele dvs le executa.
Dosar penal poate face, defapt plangere, dar nu au ce sa va facă, însă e bine odata la 3 luni sa plătiți macar 1luna, ca să nu vă poată trimite parchetul jn judecata, însă când va angajați plătiți djn urma pensia.
Ce suma aveți de plata pensie de întreținere?
350 ron avsam de plata, dar vreaubsa menționez ca am si o poprie pe cont de 7200 ron dintre care banca indiferent de salariu opreste jumătate. Iar eu m-am rugat de soție sa mearga sa imi puna poprire pe cont pt ca eu din fostul salariu de 850 ron ce imi mai ramaneau cand mi se facea poprirea nu puteam sa platesc si pensia adica mai ramaneam cu 400 ron net daca platema si cei 350 pensia, iar aceasta nu a vrut, in contextul in care fostul loc de mumca imi spunea ca fara o decizie executorie ei nu opresc nimic din salariu. Deci ce se poate intampla, de gasit de munca imi voi găsi, dar nu asa repede...

Sobolan de tomberoane a scris:

Ca munciți sau nu copilul nu poate manca doar când dvs munciți.
Va poate executa pe suma dacă aveți ceva pe numele dvs le executa.
Dosar penal poate face, defapt plangere, dar nu au ce sa va facă, însă e bine odata la 3 luni sa plătiți macar 1luna, ca să nu vă poată trimite parchetul jn judecata, însă când va angajați plătiți djn urma pensia.
Ce suma aveți de plata pensie de întreținere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere vs executori judecatoresti Raducanu Alex Raducanu Alex Buna ziua, ma numesc Raducanu Alexandru am 19 ani si sunt student la facultatea de drept Titu Maiorescu. Imi intretin studiile din pensia de intretinere pe ... (vezi toată discuția)
Neplata daune materiale si morale vvaassiillee vvaassiillee Am avut dosar penal pentru vatamare corporala din culpa in urma unui accident.Am primit 1500 ron amenda penala pe care am achitat-o, tot in acest dosar s-a ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu si pe contul de salariu Radu-ioana Radu-ioana Buna ziua! Sotului meu i s-a pus o poprire de 1/3 pe salariu pt o suma datorata unei firme de recuperari. Apoi a fost informat ca i s-a pus poprire si pe ... (vezi toată discuția)