avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe salariu si pe contul de salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe salariu si pe contul de salariu

Buna ziua! Sotului meu i s-a pus o poprire de 1/3 pe salariu pt o suma datorata unei firme de recuperari. Apoi a fost informat ca i s-a pus poprire si pe contul de zal de asemenea de 1/3 pt o alta suma datorata aceleiasi fime . Ele doua popriri insumeaza 66% din sal . Din cate cunosc legea prevede ca in astfel de cazuri s se opreasca max 50% din salariu. Ce se poate face in acest caz? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu-ioana , utilizator 11:35, 5 Decembrie 2013
firma de recuperari nu va poate pune poprire ... ci doar executorul in conditiile legii ... valoarea sumei poprite nu poate depasi 1/2 din venitul net cand sunt mai multi creditori ... luati legatura cu executorul si cereri efectuarea modificarilor in cauza ...
Buna ziua, intradevar firma de recuperari nu poate pune poprirea, dar societatea la care este angajat sotul dumneavoastra poate!
Societatea a primit adresa de la firma de recuperari, emisa de un executor judecatoresc, care continea titlul executoriu, prin intermediul caruia s-a facut poprirea.
Va sfatuiesc sotul sa se deplaseze la contabilitatea societatii si sa discute aceste aspecte, pentru ca el trebuia informat de societate din momentul primirii popririi!
Va multumesc pentru raspunsuri! azi a primit la locul de munca instiintarea de poprire si ieri acasa . a discutat deja la contabilitate ,maine va merge si la birourile celor doi executori . noi avem cumparata si o masina ,marca dacia logan,exista posibilitatea ca aceasta sa fie luata de catre executori ? mentionez ca aceasta nu a costituit garantie pentru imprumuturile respective . si asi mai avea o intrebare, aveti idee cat ar costa ca un avocat sa se uite peste actele primite de la executorii judecatoresti ?
Si inca ceva ... ne poate ajuta cu ceva faptul ca sotul are copilul in intretinere? va multumesc inca o data !
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator
Masina poate fi executata chiar daca nu a fost pusa garantie, insa numai cota parte ce apartine sotului (daca nu sunteti si dvs debitoare/garant). Poprirea a fost instituita corect, dar cei de la firma angajatoare a sotului sunt cei care au gresit cand au stabilit totalul de 66%. Ei trebuie sa calculeze jumatate din salariu si sa imparta intre cei doi executori. In legatura cu onorariul avocatial nu va pot ajuta, insa in ceea ce priveste faptul ca sotul are copil in intretinere nu il ajuta in nici un fel.
Pai pe salariu are 1/3 poprire de catre un executor , iar pe contul de salariu are inca 1/3 de catre alt executor deci doua popriri diferite una pe salariu de 1/3 si alta pe conturi fintre care si pe contul de salariu tot de 1/3 asa cum ne-a comunicat namca la care primim sal . De la locul de munca ni s-a eliberat p adeverinta din care reiese ca s au facut deja retineri de 1/3.

Alte discuții în legătură

Poprire salariu a uni angajat andreea_80 andreea_80 Buna ziua! Un salariat are deja o oprire in valoare de 300 ron(1/3di salariul net). eu in calitate de angajaror pot scadea suma poprita pe motiv ca ... (vezi toată discuția)
Poprire legala sau nu? flooderonline flooderonline Mi s-a trimis de catre un Executor judecatoresc : o comunicare in original (semnatura si stampila originale), o adresa in copie xerox (semnatura si stampila ... (vezi toată discuția)
Executare silita ice_man713413 ice_man713413 buna ziua. fiul meu are o executare silita din 05-2012 prin hotarare judecatoreasca pe suma de 85000ron.firma la care lucreaza a primit periodic comunicari in ... (vezi toată discuția)