avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire legala sau nu?
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire legala sau nu?

Mi s-a trimis de catre un Executor judecatoresc : o comunicare in original (semnatura si stampila originale), o adresa in copie xerox (semnatura si stampila tot copii), un proces vervbal copie xerox (semnatura, stampila si conform cu originalul+semnatura tot copii iar semnaturile nu seamana) si contractul meu cu BRD....Acestea sunt toate documentele primite. Incuvintarea exte data de Judecatoria Alexandria, nu de Judecatoria din localitatea de domiciliu. Eu lucrez in alta localitate dar nu am Viza de flotant.

Ideea e ca eu am o poprire pe salariu pusa de angajator in urma altei executari si astia mi-au pus poprire pe conturi din care imi iau 1/3 din tot ce intra pe card acela fiind doar salariu.

Salariul meu este format din 2 parti : salariul brut si norma de hrana, aceasta din urma fiind nesupuse impozitului si implicit presupun ca nesupusa si executarii.

Ce ramane de facut?
Cel mai recent răspuns: flooderonline , utilizator 21:16, 15 Februarie 2013
Daca poprirea depaseste 1/2 din salariu puteti face contestatie la poprire .
Poprirea pusa pe contul bancar depaseste poprirea de 350 de lei pusa de angajator...Eu ce ar trebui sa fac in aceasta situatie pentru a ridica acea poprire?
Cele doua popriri la un loc depasesc 1/2 din salariu?
Poprirea maxima pe salariu ar trebui sa fie de 500 de lei cred. Angajatorul mi-a pus o poprire de 350 ron ceea ce eu presupun ca este 1/3 din salariu. A doua poprire nu a mai venit la angajator ci direct pe conturile bancare oprindu-mi o alta suma de 500 ron asta insemnand pentru executor procentul de 1/3.
Mentionez ca sunt 2 popriri distincte la 2 contracte facute de 2 executori
Ce trebuie sa trimit la executor sa mi se ridice poprirea ca dupa parerea mea este ilegala.
Si o alta intrebare ar fi : ce acte trebuie sa primesc de la executor alaturi de comunicare si acestea trebuie sa fie originale sau copii xerox, stampilele, semnaturile si conform cu originalul sunt xeroxate nu originale.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2013
flooderonline, utilizator
Verificati care este exact cuantumul total al popririlor. Daca se depaseste procentul maxim legal in cazul celor executari anuntati ambii executori pentru a se popri o suma maxima in conditiile prevazute de lege.

Faceti adresa si catre banca in acest sens si spuneti-le ca au datoria sa verifice sursa veniturilor dvs si daca se depaseste cuantumul sa informeze executorul judecatoresc.

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu si pe contul de salariu Radu-ioana Radu-ioana Buna ziua! Sotului meu i s-a pus o poprire de 1/3 pe salariu pt o suma datorata unei firme de recuperari. Apoi a fost informat ca i s-a pus poprire si pe ... (vezi toată discuția)
Poprire pe conturi. cum contest dacă nu știu datele dosarului? F.coc F.coc in data de 15 respectiv 18.01.2018 fratele meu a primt sms-uri de la bancile Unicredit si Teansilvania ca are conturile poprite pentru suma de ... (vezi toată discuția)
Tert poprit Moscu Marius Moscu Marius Buna seara.Am primit la firma o citatie,la judecatorie,in care ni se spune ca avem calitatea de tert poprit, pentru o persoana care nu mai este salariatul ... (vezi toată discuția)