avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de arenda semnat de fratele proprietarului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de arenda semnat de fratele proprietarului fără drept legal de a face asta

Bună seara, mama mea are un teren pe care unchiul meu l-a dat in arenda semnând el in locul ei. Fără niciun act care sa ii dea dreptul de a face acest lucru, arenda era din anul 2013 pana in anul 2017 dar la acel contract ii sa Atașat un act adițional prin care contractul se schimba de la 5 ani la 10 ani adică pana in 2022. In anul 2017 s-a Atașat alt act adițional care prelungește contractul din 2013-2017 pana in anul 2027 adică pe 10 ani. Eu acum vreau sa iau pământurile de la arendaș dar acesta nu vrea sa mi le dea. Este legal faptul ca contractul are doua acte adiționale? De precizat mai este faptul ca actul din 2013 făcut pe încă 10 ani adică pana in 2022 îl regăsesc doar la primărie nu și la arendaș iar cel făcut din 2017 pe 10 ani îl regăsesc doar la arendaș nu și la primărie, dar acesta este semnat și ștampilat de primărie. Mulțumesc pentru răspunsuri!
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2021
Maria1717, utilizator
Stimată doamnă,

Din păcate, e o uzanță care se practică des, de către marii arendatori. Desigur că nu este legal, cu atât mai mult cu cât orice închiriere ce depășește 5 ani necesită ca persoana să aibă calitatea de proprietar, fiind un act de dispoziție.
Singura soluție, ce o aveți la îndemână, este acțiunea în instanță, în constatarea nulității și evacuarea arendatorului.

Cu stimă,
Av. Hulea Ionuț-Marius

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren agricol arendat Ionelll321 Ionelll321 Buna ziua, va solicit punctul de vedere juridic, intrucat sunt intr-o situatie ce necesita a fi rezolvata urgent. Sunt proprietar pe 5 hectare de teren ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda Magdalena09 Magdalena09 Buna ziua. Am primit o adresa prin care se solicita rezolvarea urmatoarei situatii: in anul 2009 a fost incheiat un contract de arenda cu x. Arendatorul a ... (vezi toată discuția)
Contractul de arenda dodo2009 dodo2009 Buna ziua Eu am mostenit un teren (am certificatul de mostenitor), pe care bunica il avea dat in arenda de mai multi ani. Ultima prelungire a contractului s-a ... (vezi toată discuția)